” Το Παντοπωλείο: ένα ταξίδι στο χρόνο” σε ηλεκτρονική μορφή (Καλό Διάβασμα )

Το Βιβλίο της Ελευθερίας Παπαδοπούλου  “Το Παντοπωλείο: ένα ταξίδι στο χρόνο”

 

σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από την ιστοσελίδα μας www.tovoion.com , για να μπορούν να το διαβάσουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο
“Το Παντοπωλείο: ένα ταξίδι στο χρόνο” ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας του εμπορίου και των ανθρώπων του στην Μακεδονία και κυρίως στα χωριά του Βοΐου. 
Μέσα από επίπονη έρευνα, συνεντεύξεις με παντοπώληδες αλλά και πρόσωπα που μεγάλωσαν όταν το μπακάλικο ήταν στις δόξες του, καθώς και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ανασύρθηκε από παλιά ντουλάπια και σπίτια εμπόρων, συγκροτήθηκε το παρόν βιβλίο.
Ο σκοπός του είναι να ζωντανέψει την αίγλη του εμπορίου μέσα από τα γεγονότα που το επηρέασαν όπως οι πόλεμοι, τα μέσα μεταφορών, οι εξελίξεις στην τυποποίηση, οι καιρικές συνθήκες, τα χάνια, τα παζάρια, οι Βαλαάδες.
Ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, στον νοσταλγικό τόπο της μνήμης, με τις όμορφες, τραγικές και αστείες στιγμές των ανθρώπων του Παντοπωλείου καθώς πάλευαν για ένα καλύτερο αύριο.
Η συγγραφέας
Η Ελευθερία Γεωργίου Παπαδοπούλου, γεννήθηκε στην Χρυσαυγή Βοίου το 1958. Όταν ήταν στην Γ’ τάξη δημοτικού η οικογένεια μετακόμισε στο Τσοτύλι, όπου και έμεινε μέχρι να τελειώσει την Α’ Γυμνασίου. Μετά από ένα χρόνο στην Θεσσαλονίκη, μετακόμισαν στον Καναδά, όπου και απεφοίτησε από την Γ’ Λυκείου. Το 1976 παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών στην Θεσσαλονίκη. Το 1977 επέστρεψε στον Καναδά, όπου και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο Simon Fraser, στο νομό Βρετανικής Κολομβίας. Ακολούθησε ένας χρόνος εξάσκησης για την άδεια διδασκαλίας και ταυτόχρονα για την πιστοποίηση δικαστικής μεταφράστριας από το Geneva Language School  στο Βανκούβερ. Αφού εργάστηκε ως αναπληρώτρια σε τοπικά σχολεία της περιοχής, μετακόμισε στην Ελλάδα, ανοίγοντας ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών στο Τσοτύλι Κοζάνης, όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα. Παραπλεύρως, ασχολείται με την αρθρογραφία και την μετάφραση.​

Καλό Διάβασμα