Στα σχολεία οι περισσότεροι από τους μισούς μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, τα οποία είχε διακόψει την λειτουργία τους λόγω των μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τμήμα ψυχολογίας του ΑΠΘ: Οδηγός για τους μαθητές Γ’ Λυκείου που επιστρέφουν στα σχολεία, γραμμένος στη γλώσσα τους
ΕΛΛΑΔΑ 11|05|2020 | 14:18

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών την Τετάρτη στην Αθήνα -Καταγγέλλουν οργουελικό περιβάλλον στα σχολεία
ΕΛΛΑΔΑ 11|05|2020 | 13:41

Επιστροφή μαθητών στα σχολεία -Η πρώτη μέρα σε Ιόνιο, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ 11|05|2020 | 13:16

Χθες ουσιαστικά οι μαθητές βίωσαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Αντισηπτικά στις αίθουσες, διαφορετική διαμόρφωση των τάξεων για την τήρηση των αποστάσεων και λιγότεροι μαθητές, ακόμα και θερμομετρήσεις στην είσοδο σχολείων, όπως είδαμε σε σχολεία της Γλυφάδας.

Πρωτόγνωρες συνθήκες για μαθητές
Στην πλειοψηφία τους, καθηγητές και εκπαιδευτικοί έδειξαν να αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και δείχνοντας ατομική ευθύνη τήρησαν στα ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας που είχαν υποδείξει οι ειδικοί, προτού δώσουν το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Οπως όλα έδειξαν στη διάρκεια της πρώτης ημέρας, τα λύκεια της χώρας είχαν προετοιμαστεί σωστά προκειμένου να ξεκινήσουν την επαναλειτουργία τους. Σημειώνεται ότι όπως ήταν φυσικό η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε περισσότερο στην ενημέρωση αναφορικά με την πανδημία και η σταδιακή έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει από σήμερα.

Σχετικά με την προσέλευση των μαθητών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι περισσότεροι από τους μισούς επέστρεψαν σε κάθε τάξη, ακολουθώντας ευλαβικά τα μέτρα. Τις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δημοσιοποιήσει το μέσο όρο συμμετοχής των μαθητών τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στην Α΄ και Β΄ Λυκείου και στα γυμνάσια. Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά οι ειδικοί λένε ότι θα δουν την πορεία των σχολείων και θα εκτιμήσουν τα δεδομένα μετά τις 20 Μαΐου.

Κεραμέως: Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας
«Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, οι αίθουσες είναι καθαρές, έχουν συνεργαστεί όλοι. Όλοι έχουν συμβάλει στη σταδιακής επαναλειτουργίας σχολείων». Αυτό ανέφερε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της στο 46ο Γενικό Λύκειο Αθηνών. «Πάμε βήμα-βήμα, προσεκτικά και εδώ είμαστε να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα για να δούμε πώς θα πάει η συνολικότερη αποκλιμάκωση των μέτρων», τόνισε η κ. Κεραμέως. Η υπουργός, συνομίλησε με μαθητές του σχολείου για τις ανησυχίες τους και τους καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι όσα διδάχθηκαν στην τάξη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/protognores-synthikes-gia-toys-mathites-sta-sholeia