Δήμος Εορδαίας-Προσωπογραφίες πνευματικών μορφών αλλά και ηρώων του ΄21 αποτυπώνει σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα- Σιδηροπούλου

Προσωπογραφίες πνευματικών μορφών αλλά και ηρώων του ΄21 αποτυπώνει σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα- Σιδηροπούλου προσθέτοντας στο πορτραίτο της κάθε προσωπικότητας και ένα χαρακτηριστικό δείγμα της προσφοράς της στην υπόθεση της Λευτεριάς και της Ανεξαρτησίας του Έθνους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Εορδαίας και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία, ενώ αποτελεί την πρώτη ενότητα των καλλιτεχνικών παρεμβάσεων που θα εξελιχθούν σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ήδη στο ΚΑΦΑΟ στη συμβολή των Οδών 25ης Μαρτίου και Γουμεράς, ολοκληρώθηκε το έργο της απεικόνισης του Εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, και ακολουθούν οι προσωπογραφίες της, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και του Κωστή Παλαμά, στο Παλαιό Πάρκο.

Οι αντιδράσεις μικρών και μεγάλων είναι συγκινητικές.

Με έναν ξεχωριστό τρόπο αποφάσισε ο δήμος Εορδαίας, να τιμήσει την επανάσταση του 1821. Ανέθεσε σε ντόπιους καλλιτέχνες το έργο της απεικόνισης των ηρώων, αλλά και των πρωταγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα. Η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα Σιδηροπούλου χρησιμοποιώντας έναν αερογράφο, μετατρέπει τα καφάο του ΟΤΕ σε έργα τέχνης.