Η ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΞΑΝΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΎ ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΆΣ.

Η ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΞΑΝΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ  ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΎ ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΆΣ. Την τέταρτη θέση κατέλαβαν οι 9 άνδρες αθλητές της Δυτικής Μακεδονίας που αποτελούσαν την ομάδα της Περιφέρειας στον τελικό αγώνα του RUN GREECE 2019 που έγινε τη Κυριακή στην Αθήνα στο πλαίσιο του αυθεντικού μαραθωνίου. Επάξια τους μιμήθηκαν και οι 10 γυναίκες αθλήτριες της δυτικομακεδονικής ομάδας που αγωνίστηκαν μαζί τους πανηγυρίζοντας την συμμετοχή τους και τις ιδιαίτερα καλές επιδόσεις οι οποίες σημειώθηκαν ανάμεσα στους αθλητές επτά περιφερειών της χώρας που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα του RUN GREECE 2019.

Την   ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας αποτελούσαν οι: ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ 18-34 ΝΤΑΒΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΙΑΡΑΦΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΥΡΟΒΕΤΣΗ ΕΛΛΗ
ΚΟΤΕΝΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 35-39 ΠΑΡΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΤΡΑΙΑΝΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 40-44 ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΚΟΓΚΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 45-49 ΡΟΒΥΘΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΚΛΕΙΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 50-54 ΠΑΓΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΒΑΣΣΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 55-59 ΣΟΥΜΑΛΙΑΣ ΖΗΝΩΝ
ΚΙΡΙΦΙΔΗ ΣΟΥΜΕΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 60+ ΠΑΝΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Συντονιστής της ομάδας ήταν ο Παμπουκίδης Βασίλειος, γυμναστής. Να σημειωθεί πως οι Δυτικομακεδόνες  αθλητές και αθλήτριες προκρίθηκαν από τον αντίστοιχο αγώνα 5χιλ. στο Run Greece της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.
Συγκεκριμένα για την Δυτική Μακεδονία  πρόκειται για το RUN GREECE ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ, που διοργανώνουν κάθε χρόνο ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δυτικής Μακεδονίας  και ο ΔΗΜΟΣ Καστοριάς.