Καλλιόπη Σεμερτζίδου Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα.

Δύσκολο και αρκετά απαιτητικό παραμένει το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Από ίδια εμπειρία στο πρωτογενή τομέα, καταδεικνύω τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές, για τα προϊόντα που παράγουν, σε αντίθεση με τις τιμές στις πρώτες ύλες ( τροφή , άχυρα, τριφύλλι ..) που έχουν αυξηθεί και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Ένας κτηνοτρόφος έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια δύσκολη καθημερινότητα, η οποία δεν περιλαμβάνει ρεπό ή ξεκούραση, γιορτές και διακοπές. Σ’ όλα αυτιά έρχεται να προστεθεί και η αυξημένη φορολόγηση. Οι κακουχίες και οι δυσκολίες του επαγγέλματος είναι πολλές κι εάν συνεχίσουν να υφίστατανται , πολύς κόσμος θα σηκωθεί και θα φύγει από την ύπαιθρο για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στην πόλη. Οι κακές συνθήκες εργασίας και οι απολαβές είναι λόγοι αποτρεπτικοί για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα.

Σ’ όλα αυτά έρχεται το πρόγραμμα της ΝΔ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και μείωση των φόρων. Αλλωστε είναι αυτό που σημειώνει σ’ όλες του, τις ομιλίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης » πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής, σ’ ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά εργαλείο για να βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα.»