Κατερίνα Τσιομπάνου – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Πορεία» του Γιώργου Κασαπίδη.

Oνομάζομαι Κατερίνα Τσιομπάνου του Μιχαήλ και της Στυλιανής. Κατάγομαι και ζώ στην Κοζάνη. Είμαι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Ρέντζιο του Φώτη και της Άννας και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, το Φώτη, 14 ετών σήμερα και την Στυλιανή-Άννα, 11 χρονών σήμερα.

Προέρχομαι από μία οικογένεια με άλλα πέντε αδέλφια τα οποία όλα δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα.  Είμαι δικηγόρος παρ’  Αρείω Πάγω και ασκώ την ενεργό δικηγορία εδώ και 20 χρόνια.

Το έτος 2015 εκλέχθηκα με αυξημένη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, ένα καινοφανή θεσμό που υπηρετώ μέχρι σήμερα.

Σκοπός του συμπαραστάτη είναι να διαμεσολαβήσει σε περιπτώσεις κακοδιοίκησης μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και των δημοτών.

Μέσα σε 4 χρόνια εξέδωσα 94 διαμεσολαβήσεις οι περισσότερες από αυτές με επιτυχή έκβαση. Τα αποτελέσματα των διαμεσολαβήσεων και οι ετήσιες εκθέσεις είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του συμπαραστάτη https://cityofkozani.gov.gr/web/guest/symparastatis.

Αντιλαμβανόμενη τη συνεχόμενη εξέλιξη του Ευρωπαικού Δικαίου και την επιρροή του στην τοπική αυτοδιοίκηση απέκτησα το 2017 μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, «LLM in  Transnational and European Commercial  Law, Mediation, Arbitration and Energy Law-Διεθνές και Ευρωπαικό Εμπορικό Δίκαιο, Διαμεσολάβηση, Διαιτησία και Δίκαιο της Ενέργειας». 

Kατέθεσα διπλωματική εργασία με σχετικό θέμα «European Structural and Investment Fuvnds-Τα Ευρωπαικά και Διαθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαικής Ένωσης». Στόχος μου είναι η πλήρης, αποτελεσματική και αποδοτική χρήση των Ευρωπαικών κονδυλίων προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη στην περιοχή μας.


Η απόφαση για την ενεργό συμμετοχή μου στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης Β βαθμού με το συνδυασμό του Γ. Κασαπίδη «Αλλάζουμε Πορεία» έγινε κάτω από την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός αυτός μπορεί να επιφέρει την πολυπόθητη αλλαγή και βελτίωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Γνωρίζω το χαρακτήρα, τις δυνατότητες, το έργο και την απερίσπαστη προσήλωση του κ. Κασαπίδη στην ανάπτυξη της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας.

Όλα αυτά με οδήγησαν στο να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του να αποτελέσω μέλος της δυναμικής του ομάδας και να προσφέρω χωρίς δεύτερη σκέψη τις γνώσεις και την μέχρι τώρα εμπειρία  μου.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΣΤΟ TOP CHANNEL