Μακρυγιάννης Μενέλαος – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Πορεία» του Γιώργου Κασαπίδη.

Ο Μενέλαος Μακρυγιάννης του Παναγιώτη γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 17 Ιουλίου του 1964. Κατοικεί στο Πλατανόρρευμα Σερβίων Κοζάνης. Φοίτησε στο Γενικό Λύκειο Σερβίων και είναι απόφοιτος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1992 είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Τζουνοπούλου του Πολυνίκη και έχουν 5 παιδιά. Από το 1974 έως και σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της γεωργίας και κτηνοτροφίας, εκμεταλλευόμενος πρότυπη μονάδα γενετικής βελτίωσης βοοειδών κρεατοπαραγωγής φυλής “Limousin”. Από το 1990 διατηρεί λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο στα Σέρβια Κοζάνης. Κατά το διάστημα 1994 έως 2000 ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας τροφίμων στα Σέρβια.

Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «Προμηθέας Α.Β.Ε.Ε.» από το 1994 έως το 1997, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας τροφίμων στη Λάρισα. Διετέλεσε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού από το 2010 έως το 2014. Είναι μέλος του οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας από το 1992. Επίσης μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας από το 2010 έως το 2014 και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας από 2010 έως 2014.
Είναι ποδοσφαιριστής και μέλος του αθλητικού συλλόγου «Ερμής» Πλατανορρεύματος, μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Πλατανορρεύματος και μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σερβίων. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Έργων του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος στο πλαίσιο του Τέλους Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας από το 2010 έως το 2014. Είναι μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Σερβίων καθώς και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού από το 2014 έως και σήμερα.