Νοσοκομείο Καστοριάς: Αίθουσα για ασθενείς με κορωνοϊό η Μαιευτική – Στα όρια τους οι γιατροί

Σε αίθουσα ασθενών με κορονοϊό θα μετατραπεί, σύμφωνα με πληροφορίες της sentra.com.gr, η Μαιευτική κλινική, λόγω της καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων. Σήμερα μάλιστα, μαθαίνουμε, ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση πολιτών με συμπτώματα.

Την ίδια στιγμή γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας μεταφέρουν πως φτάνουν στα όρια τους, χωρίς να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό παρά μόνο ημίμετρα. Όπως μας μεταφέρουν, δεν υπάρχουν μάσκες υψηλής προστασία, ποδιές, στολές και γυαλιά για να προστατευθούν.

«Στα τυφλά»
Παράλληλα, σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της κρίσης έχουν ελεγχθεί μόνο 120 περίπου εργαζόμενοι σε σύνολο 350 (!) με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Χρήστο Κουσουρή, να το φωνάζει καθημερινά.  Ενώ και τα αποτελέσματα των τεστ,  όπως και ο ίδιος ο βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, επισημαίνει, δεν φτάνουν έγκαιρα τα αποτελέσματα στον Νοσοκομείο.

Και όλα αυτά με το Νοσοκομείο να είναι στο κόκκινο, χωρίς έκτακτο σχεδιασμό από όσα τουλάχιστον μαθαίνουμε ανεπίσημα, όταν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, υπάρχει ανοιχτή καθημερινή ενημέρωση στους πολίτες, και μάλιστα από τους ίδιους τους Διοικητές. 

«Μην έρχεστε χωρίς τεστ»
Σε πλήρη… εξέλιξη και η άρνηση δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, με τους πολίτες της Καστοριάς να είναι σε απόγνωση. Οι τελευταίες μας πληροφορίες κάνουν λόγο για έγκυο γυναίκα από την Καστοριά, που ούτε ξέρει που μπορεί να κάνει το τεστ, ούτε βρίσκει νοσοκομείο να την δεχτεί. Για το θέμα αυτό διαμαρτυρήθηκε με έγγραφό της και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, στον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας

Θετικό στον κορωνοϊό νοσηλεύεται εδώ και μερικές ημέρες νεογέννητο βρέφος από την Καστοριά, το οποίο γεννήθηκε πριν μια εβδομάδα στο Νοσοκομείο των Γρεβενών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia το μωράκι είναι καλά στην υγεία του, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν πως δε νόσησε στο νοσοκομείο των Γρεβενών, αλλά όταν εξήλθε από αυτό και μετέβη, με τη μητέρα του, στο σπίτι της οικογένειας, στην Καστοριά.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν νοσεί και η μητέρα του μωρού.

Να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο των Γρεβενών κατευθύνονται για να γεννήσουν εγκυμονούσες από την Καστοριά, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορωνοϊό στην εκεί πόλη, κάτι που προκαλεί προβληματισμό στους φορείς και στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο έχουν ληφθεί και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, που παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στο «μέτωπο» του κορωνοϊου στην περιοχής.

ΠΗΓΗ: kozanimedia.gr