Ο Γιάννης Θεοφύλακτος στην ΕΡΑ και κοντά στα άτομα με Αναπηρία: Επίσκεψη στο ΚΕΚ ΑμεΑ – ΚΔΑΠμεΑ και στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΑΠ.ΑΝ.ε.Ο.

Γιάννης Θεοφύλακτος στην ΕΡΑ – Κάναμε πολλά βήματα εμπρός – Ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μου για να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά που αναγνωρίζεται τοπικά και πανελλήνια

«Κάναμε πολλά βήματα εμπρός και αυτό το ξέρουν όλοι οι πολίτες» δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Θεοφύλακτος. Ο κ. Θεοφύλακτος κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν πώς φτάσαμε ως εδώ, αναφορικά με την κρίση της τελευταίας δεκαετίας. Οι πολίτες πρέπει να θυμηθούν πριν ψηφίσουν όχι μόνο πώς φτάσαμε στην κρίση αλλά και τη σκληρή διακυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παρέτεινε την κρίση και διέλυσε την οικονομία.


«Είναι να τρελαίνεσαι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος. 
«Έρχονται αυτοί που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν τη χώρα βάζοντάς τη στα μνημόνια και δηλώνουν πως θα σβήσουν τη φωτιά που οι ίδιοι έβαλαν!» 

Ο κ. Θεοφύλακτος ανέφερε πως η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σημαντικά δείγματα γραφής. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια στηρίζοντας τους αδύνατους και καθιστώντας την οικονομία και πάλι σταθερή με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε σχέση με τα σχέδια και τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επόμενος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η περαιτέρω μείωση της ανεργίας και η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης.
«Οι πολίτες έχουν επίγνωση του σημαντικού έργου που επιτελέσαμε ωστόσο η συνεχής προπαγάνδα των συστημικών μέσων που ελέγχονται από τη ΝΔ τρομοκρατεί και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη» ανέφερε ο κ. Θεοφύλακτος .

«Καταφέραμε και αποτινάξαμε το ζυγό των μνημονίων και το φως στο τούνελ πλέον είναι πραγματικότητα»  
Όπως ανέφερε ο κ. Θεοφύλακτος σε λίγο κλείνει ένας χρόνος από την έξοδο από τα μνημόνια και η χώρα  μπήκε σε κανονικότητα.

– Τα οικονομικά της χώρας είναι πλέον συμμαζεμένα και φτάνουμε μέχρι εκεί  που μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας. 
– Αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που άφησε πίσω της η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Θεοφύλακτος ως μέλος των εξεταστικών επιτροπών αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν και στα αποτελέσματα του ελέγχου που οδηγούν ενώπιον της δικαιοσύνης σημαντικά πολιτικά πρόσωπα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος ως το 2010 στη χώρα γινόταν συστηματικό πλιάτσικο από εκείνους που σήμερα παρουσιάζονται ως σωτήρες και διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Ο κόσμος γνωρίζει πως πληρώνει δισεκατομμύρια ευρώ από τη λεηλασία του παλιού πολιτικού συστήματος.
Κλείνοντας ο κ. Θεοφύλακτος ανέφερε πως ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί ξανά αυτούς που έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια και έσωσαν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και να μην δώσουν λευκή επιταγή σε εκείνους που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Για τον ίδιο προσωπικά ανέφερε πως καλεί τους πολίτες να δουν τη σκληρή και αποτελεσματική του δουλειά τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Ν. Κοζάνης.

Ο
Γιάννης Θεοφύλακτος, υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συναντήθηκε με μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Αποκατάσταση Αναπηρία Εργασία με Ομαδικότητα – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΠ.ΑΝ.Ε.μ.Ο., την πρώτη  Κοιν.Σ.Επ Ένταξης στη Δυτική Μακεδονία.
 Ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις δράσεις της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. από τα μέλη της, τα οποία με γνώμονα την κοινωνική οικονομία και την ένταξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην εργασία εφάρμοσαν μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας ως μια λύση που επιφέρει θετικά
 αποτελέσματα στους ίδιους τους ΑμεΑ , τις οικογένειές τους και κατά συνέπεια σε όλη την κοινωνία.Ο Γιάννης Θεοφύλακτος αφουγκραζόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα όλων των κατηγοριών αναπηρίας, αλλά και των οικογενειών τους, συνεχάρη για το έργο τους τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΠ.ΑΝ.Ε.μ.Ο. που αποτελείται από 9 μέλη, τα πέντε ανήκουν στις
 ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα άτομα με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής σε ποσοστό άνω του 50%, και δήλωσε τη στήριξη του στην πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα επιχειρηματική δραστηριότητα του Συνεταιρισμού στην οποία απασχολούνται στην παραγωγική διαδικασία,
 άτομα με αναπηρία.Ο Γιάννης Θεοφύλακτος επισκέφθηκε το ΚΕΚ ΑμεΑ  Π.Ε Κοζάνης και το ΚΔΑΠμΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης προκειμένου να βρεθεί κοντά στα άτομα με Αναπηρία και να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ενημερώθηκε
 και κατέγραψε τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν όσο αφορά τη λειτουργία και τη στέγαση των δυο δομών. Παράλληλα , δήλωσε τη στήριξή του στα ΑμεΑ και τους εργαζόμενους και ότι είναι στη διάθεσή τους για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν αυτόν
 τον ιδιαίτερο και ευαίσθητο χώρο.