Ο Γ. Κασαπίδης στο kozani.tv για απολιγνιτοποίηση & master plan. «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από τις προηγούμενες διοικήσεις για την περιφέρεια». Τι λέει για την μελέτη του ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας, τι τον τρομάζει. «Πάνω από 5 δις οι επενδύσεις που έρχονται»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης μίλησε στο www.kozani.tv και στον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη για την απολιγνιτοποίηση και το master plan της Κυβέρνησης.

Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από τις προηγούμενες διοικήσεις για την περιφέρεια μας. Τι λέει για την μελέτη του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας τι τον τρομάζει. Που μπορούμε να βρούμε την μελέτη.

Σε ποιον άλλον εκτός τον κ. Μουσουρουλη έχει εμπιστοσύνη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Tι απάντησε στην ερώτηση του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη.

«Αυτό το εγχείρημα είναι απόφαση τη Κυβερνήσεως, εμείς δεν μπορούσαμε να το επηρεάσουμε ή να το αλλάξουμε δεδομένης και της καταστάσεως που επικρατεί στην αγορά. Ωστόσο μπορούμε να συμμετέχουμε με τις δικές μας προτάσεις, με τις δικές μας επισημάνσεις θα βοηθήσουμε τον τόπο μας να στήσει το νέο παραγωγικό μοντέλο.

Με διαβεβαίωση Μουσουρούλη είναι ανοιχτή η ημερομηνία πλέον για τη διαβούλευση του master plan. Θα είναι μία περίοδος με πολλές ευκαιρίες, με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες καθώς θα έρθουν για πρώτη φορά τόσα πολλά κονδύλια στη Δυτική Μακεδονία και τόσο υψηλά κίνητρα με πολύ υψηλά ποσοστά επιδότησης πάνω από 70%. Οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 5 δισεκατομμύρια από το ταμείο δίκαιης μετάβασης, το ταμείο Γιούνκερ και την ευρωπαϊκή τράπεζα ανάπτυξης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε τη συνέντευξη: