Χρήστος Κολοβός σ: “Για ακόμη μια φορά οι ΑΠΕ, ηλεκτροπαραγωγικά, είναι ένα πλήρες ανέκδοτο” – Γιατί αυτές τις ημέρες δουλεύουν στο φουλ οι λιγνιτικές μονάδες (video)

Αυτές τις ημέρες οι λιγνίτες λόγω των καιρικών συνθηκών είναι στο φουλ. Για ακόμη μια φορά οι ΑΠΕ ηλεκτροπαραγωγικά είναι ένα πλήρες ανέκδοτο. Τα φωτοβολταικά είναι σκεπασμένα από τα χιόνια και τα αιολικά ανεβοκατεβάζοντας φορτία

ταλαιπωρώντας τα συστήματα μεταφοράς και δημιουργώντας προβλήματα». Ο Χρήστος Κολοβός Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στη συνέντευξή του στο kozani.tv και στον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη είπε επίσης ότι «ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ με ανακοίνωσή του δηλώνει επίσημα στις 14 Φεβρουαρίου πως στις περιπτώσεις κακοκαιρίας η παραγωγή των ΑΠΕ δεν θεωρείτε δεδομένη και για αυτό στα έκτακτα μέτρα θωράκισης του συστήματος της χώρας έχει ζητήσει να δουλεύουν οι λιγνίτες και μονάδες φυσικού αερίου προκειμένου να σταθεροποιηθεί το σύστημα μετά το blackout που σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου».

Τι είπε για την ανεξέλικτη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και ποια λύση προτείνει.  

Τι είπε επίσης, για τους υπόηχους που παράγουν οι ανεμογεννήτριες.

Δείτε τη συνέντευξη – video