Χρυσάκης Κωνσταντίνος – υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Πορεία» του Γιώργου Κασαπίδη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη Γρεβενών. Από μικρός εργαζόταν στα χωράφια των γονιών του και αργότερα εργάστηκε σε εργοστάσια, ξενοδοχεία και ως εργάτης γης στην πεδιάδα των Γιαννιτσών.

Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και αργότερα στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Φλώρινας. Μετά τη στρατιωτική θητεία του υπηρέτησε ως δάσκαλος στην Ευρυτανία, την Ελάτη Καμβουνίων, τα Πετρανά και την Κοζάνη. Ως φοιτητής και ως δάσκαλος ασχολήθηκε για πολλά έτη με το συνδικαλισμό. Από μαθητής ασχολήθηκε με τη δημοσίευση άρθρων δημοσιογραφικού περιεχομένου σε εφημερίδες και περιοδικά.
Από το 1989 ασχολήθηκε με την παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Με τη βοήθεια του Top Channel κατέγραψε μέχρι στιγμής περί τις επτακόσιες εκπομπές ιστορικού, κοινωνικού, θρησκευτικού και λαογραφικού περιεχομένου. Οι εκπομπές αυτές αποτελούν πλέον μία μεγάλη παρακαταθήκη για τον τόπο μας και τις επερχόμενες γενιές.
Διοργάνωσε αμέτρητες πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο τη μόρφωση του λαού μας και κυρίως των νέων, βάζοντας πάντα τον πήχη της ποιότητας όλο και πιο ψηλά.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π. Ε.  Κοζάνης. Η ανιδιοτέλεια και η αυταπάρνηση ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της δράσης του.
Τέλος για την προβολή του λαϊκού πολιτισμού της Δυτικής Μακεδονίας συνεργάστηκε με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου. Μαζί τους διοργάνωσε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές [Παναγιώτης Μυλωνάς (ΕΤ-1), Δόμνα Σαμίου (Ηρώδειο – Μέγαρο Μουσικής), Γιώργο Μελίκη (ΕΤ-3), Λύκειο των Ελληνίδων και άλλα λαογραφικά ιδρύματα].