Έμφυλες ταυτότητες (αγόρι, κορίτσι, κάτι άλλο;;;)Για γονείς και όχι μόνο (Γράφει η Θωμαή Ζαφείρη)

Έμφυλες ταυτότητες (αγόρι, κορίτσι, κάτι άλλο;;;)Για γονείς και όχι μόνο
Γράφει η Θωμαή Ζαφείρη

Αποφάσισα να γράψω και εγώ για το πολύκροτο θέμα των «έμφυλων ταυτοτήτων» με την ελπίδα να ενημερωθούν κάποιοι γονείς που δεν έχουν ακούσει ή δεν έχουν κατανοήσει το ζήτημα.
Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο σε όλα τα Γυμνάσια σύμφωνα με την οποία αυτά είναι υποχρεωμένα να διεξάγουν μια θεματική εβδομάδα πάνω σε τρείς άξονες:
Α) Διατροφή και ποιότητα ζωής
Β) Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων
Γ) Έμφυλες ταυτότητες
Ως προς τα δύο πρώτα θέματα κανένας γονιός φαντάζομαι δεν έχει αντίρρηση. Το τρίτο θέμα όμως μπορεί να έχει προεκτάσεις που ούτε μπορούμε να φανταστούμε. Το Γυμνάσιο ζητάει την υπογραφή των γονιών για μια εκδρομή ώστε να είναι αυτοί υπεύθυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Για θέματα όμως που αφορούν την ψυχική υγεία των παιδιών μας ούτε μας ρωτούν ούτε μας ενημερώνουν. Ποιοι είναι οι ειδικοί που θα μιλήσουν στα παιδιά μας για την ταυτότητα του φύλου και θα αποδομήσουν τα έμφυλα στερεότυπα; Τι σημαίνουν αυτές οι εκφράσεις; Ποιοι θα διδάξουν στα παιδιά μας ότι άλλο το κοινωνικό φύλο και άλλο το βιολογικό; Ότι πρέπει να πειραματιστούν αν δεν είναι ικανοποιημένα με το φύλο που γεννήθηκαν και να ψάξουν ένα καινούργιο; Και όλα αυτά στην ηλικία των 12-15 ετών που κάθε παιδί τρελαμένο απ’ τις ορμόνες του αναζητά την ταυτότητά του; Μη με παρεξηγείτε. Δεν έχω κάτι εναντίων των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Κάθε ανθρώπινο πρόσωπο είναι σεβαστό ως εικόνα Θεού. Και οι επιλογές του επίσης εφόσον δεν θίγουν δικαιώματα άλλων. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως αδιαμαρτύρητα να προπαγανδίζονται αυτές οι επιλογές μέσα στο χώρο του σχολείου.
Ως μητέρα έχω χρέος να αντιδράσω και να προστατέψω την ψυχή των παιδιών μου από αυτές τις επιβουλές. Απευθύνομαι σε όλους τους γονείς με την έκκληση να ενδιαφερθούν, να ψάξουν και να ενημερωθούν. Δεν είναι τα θέματα αυτά τόσο αθώα όσο θέλουν να τα παρουσιάσουν. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μία δήλωση απαλλαγής των μαθητών από τις διδασκαλίες αυτές. Όποιοι νιώθουν ότι απειλούνται τα πιστεύω και η κοσμοθεωρία τους μπορούν να την κατεβάσουν και να την προσκομίσουν στο σχολείο. Υπάρχει τρόπος για αντίδραση φτάνει να ενδιαφερθούμε.
Ας μου επιτραπούν και δύο λόγια για τους εκπαιδευτικούς. Η Colour Youth- Κοινότητα της LG BTQ (λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικοί, τρανσέξουαλ, queer) νέων Αθήνας συγχαίρει το Υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή του θέματος των έμφυλων ταυτοτήτων στα σχολεία της χώρας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει «αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ένα πρώτο μικρό βήμα καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για εισαγωγή σχολικού μαθήματος για τη σεξουαλική αγωγή με ορθή και αμερόληπτη γλώσσα, το οποίο θα καταπιάνεται με τα γενικότερα ζητήματα της σεξουαλικότητας και του φύλου». Και παρακάτω συνεχίζει με οδηγίες προς το Υπουργείο για τους περαιτέρω χειρισμούς του. Αγαπητοί Καθηγητές είστε συνυπεύθυνοι για την αγωγή και διάπλαση των ψυχών που σας εμπιστευόμαστε. Μην τους απογοητεύσετε. « Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία». Η γενιά μας με αυτά γαλουχήθηκε. Μη δεχθείτε η νέα γενιά να γαλουχηθεί με Gay Pride και καρναβαλισμούς.