Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Χειροτονία Διακόνου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εράτυρας Βοΐου την Κυριακή 12-2-2017(Φωτογραφίες)

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Εράτυρα Κοζάνης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργία τελέστηκε χειροτονία Διακόνου π. Δημητρίου Ευθυμίου, απόφοιτος της Σχολής Βελλάς, παρουσία πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή όσο και από τα Ιωάννινα που κατάγεται ο νέος Διάκονος.

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος απηύθηνε πατρικές συμβουλές προς τον νέο διάκονο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: ”Σήμερα έλαβες τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, και πρέπει να γνωρίζεις ότι η Ιερωσύνη δεν είναι δική μου, ούτε δική σου αλλά του Χριστού. Και ο Χριστός μας κάνει την τιμή παρά την αναξιότητά μας να μας ενδύσει με την χάρη της Ιερωσύνης και να μας οδηγήσει σε ενα τέτοιο σημείο ώστε να μας δώσει την χάρη και την ευλογία να διατάζουμε πλέον τον ίδιο τον Θεό”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος συνεχάρει τον Διάκονο π. Δημήτριο, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος από σήμερα συμπεριέβαλε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως ένα ακέραιο παιδί το οποίο από μικρό ήθελε να διακονήσει την Εκκλησία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Πηγή:www.romfea.gr