Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας:θα τελεσθούν τρεις Θείες Λειτουργίες ταυτόχρονα, προς διευκόλυνση των ενοριτών μας

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών ενοριτών μας ότι σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ.: 3021 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την υπ’ αριθμ.: 29519 ΚΥΑ, πρόκειται από την προσεχή Κυριακή 17 Μαΐου 2020 οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί κατά τις ώρες λατρείας για τη συμμετοχή των πιστών. Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, στην ενορία μας θα τελεσθούν τρεις Θείες Λειτουργίες ταυτόχρονα, προς διευκόλυνση των ενοριτών μας, ως εξής: 

  • Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου:  7:00 – 10:00πμ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
  • Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου:     7:30-10:00πμ  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
  • Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου:  7:30-10:00πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Με αφορμή την παρουσία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας, κατά την προσεχή εβδομάδα θα τελείται κάθε μέρα Θεία Λειτουργία στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου, ενώ την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 εορτή των Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία ταυτόχρονα στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού και στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου.   

        Παρακαλούνται οι ευσεβής ενορίτες που θα προσέρχονται στις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία, να εναρμονιστούν με τις συστάσεις των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων που θα τους υποδέχονται στην είσοδο του Ναού. Στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει υγρό αντισηπτικό η χρήση του οποίου είναι υποχρεωτική για όλους ενώ η χρήση μασκών είναι προαιρετική. Οι πιστοί μπορούν να κάθονται μόνο στις  επιτρεπόμενες θέσεις και διατηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις κατά τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και τη διανομή του αντιδώρου, ενώ θα υπάρχουν καθίσματα στο προαύλιο του Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου σε συγκεκριμένες αποστάσεις. Επίσης, προτείνεται η προσκύνηση των Ιερών Εικόνων και η απόδοση σεβασμού στους ιερείς να γίνεται με τη μορφή σχήματος (υπόκλιση).  Τα συγκεκριμένα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.   

Εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού