Επίσκεψη του συνδυασμού «Δύναμη Επανεκκίνησης» σε υπηρεσίες του Τσοτυλίου

Την Πέμπτη 4/4 πραγματοποιήσαμε επίσκεψη σε υπηρεσίες του Τσοτυλίου με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες.

Ξεκινώντας από το Δασαρχείο Τσοτυλίου, μας απασχόλησε το θέμα των δασικών χαρτών, μια υπόθεση που πλήττει τους αγρότες του Βοΐου και τις καλλιέργειες τους, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει παρέμβασης από τους αρμοδίους.

Συνεχίζοντας στο κτηνιατρείο της περιοχής, εντοπίσαμε με λύπη την απουσία κτηνιάτρου. Μια θέση νευραλγική για την περιοχή μας, που βασίζεται κατά κόρον στη κτηνοτροφία και τον πρωτογενή τομέα μένει κενή χωρίς κανένας να μεριμνά για τη κάλυψη της. Στο Δημαρχείο, μιλήσαμε με το προσωπικό, και αναλύσαμε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την τωρινή οργάνωση της διοίκησης και αναλύσαμε εν μέρει την αποψή μας για την διάρθωση  των υπηρεσιών του δήμου που στόχο θα έχουν την πληρέστερη εξυπηρέτηση του πολίτη με την ελάχιστη μετακίνηση.

Πέραν αυτών, επισκεφτήκαμε  το Κέντρο Υγείας όπου ενημερωθήκαμε για τις υπηρεσίες υγείας κυρίως στα απομακρυσμένα χωριά, τα ΕΛΤΑ, το ΚΔΑΠ, το ΚΗΦΗ, το γραφείο της υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι», και το δημοτικό σχολείο Τσοτυλίου, μιλήσαμε με τους ανθρώπους τους, πήραμε ιδέες και ανταλλάξαμε απόψεις για το πως πρέπει να κινηθεί ο αυριανός δήμος Βοΐου.