Εxtreme sport στη Γαλατινή. Διαμόρφωση πίστας για παραπέντε σε εξέλιξη;!! (Φωτογραφίες)

Αν βρεθήκατε το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαΐου στη περιοχή της Αγίας Κυριακής στο Καλονέρι και κοιτάξατε προς τον ουρανό σίγουρα θα παρατηρήσατε αλεξίπτωτα να “κόβουν ” βόλτες. Πρόκειται για 12 αλεξιπτωτιστές από την μεγαλύτερη σχολή αλεξίπτωτου πλαγιάς (παρά πέντε) της Ευρώπης που βρέθηκαν στη περιοχή της Ανάληψης στη Γαλατινή προσκεκλημένοι από Σιατιστινό που ασχολείται με το αντικείμενο.

Η επίσκεψη τους έγινε με σκοπό να ελέγξουν αν η περιοχή πληροί τις προϋποθέσεις για paragliding. Τόσο οι Έλληνες διοργανωτές αλλά και οι ξένοι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την περιοχή και ανανέωσαν το ραντεβού του για τα τέλη Μαΐου.

Οι επαφές του συμπολίτη μας με τους διοργανωτές, εκπαιδευτές και αθλητές του χώρου είναι σε προχωρημένο στάδιο και το ενδιαφέρον τους για τον χώρο της Ανάληψης έντονο.

Το μοναδικό που έχει ζητηθεί είναι μικρής έκτασης χωματουργικές εργασίες για την διαμόρφωση του σημείου απογείωσης και αναμένεται η αντίδραση του Δήμου Βοΐου, του τοπικού συμβουλίου και των συλλόγων της Γαλατινής. 

sierafm.gr