ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ SERVICERS ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ; Του κ. Ιωάννη Ρόνα Φορο-συμβούλου Αρθρογράφου

                                                                                  Αρθρογράφου

    Διαβάσαμε ότι την Πέμπτη 6/10/2022 έγινε συνάντηση με τους θεσμούς και οι servicers αγωνιωδώς ζήτησαν να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία , που αυτή ήδη δρομολογείται, για να μη ισχύει, έτσι όπως ισχύει, η Δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, και άλλων τεσσάρων Εφετειακών  αποφάσεων (μεταξύ των οποίων και του Εφετείου της Δυτικής Μακεδονίας- Κοζάνη), ενώ έπονται και άλλες, δεδομένου ότι   ο συγκεκριμένος νόμος έτσι προβλέπει και ορίζει. 

Να το πούμε ευγενικά. Να καλυφθεί δηλαδή στον νόμο αυτόν  κάποιο νομικό κενό(!)  επειδή ως έχει  δεν επιτρέπει στους servicers, δεν νομιμοποιούνται δηλαδή, να γίνονται διάδικοι, για να πραγματοποιούν αυτοί διαδικαστικές πράξεις, αντί των δικαιούχων εταιριών ειδικού σκοπού , σχετικά με τα τιτλοποιημένα   απ αυτές «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών.

Δηλαδή, να μεθοδεύσουν οι νομοθέτες την μη ισχύ του υπάρχοντος νόμου, όπως έχει στο σύνολό του , αλλά να νομοθετήσουν, τροποποιώντας τον, ώστε να ωφεληθούν οι servicers για να μη ισχύσουν , κατά συνέπεια, οι αποφάσεις των παραπάνω Δικαστηρίων και να μη εφαρμόζεται στη συνέχεια ο νόμος αυτός, όπως ακριβώς έχει  σήμερα,  αλλά τροποποιημένος όπως θέλουν οι servicers και σε βάρος των δανειοληπτών. 

Είναι δυνατόν; Τι είναι αυτά που μαγειρεύονται; Πως λοιπόν μπορεί να  λέγονται όλες αυτές οι παρεμβάσεις  στους νόμους και να δρομολογείται μάλιστα νομοθετική πρωτοβουλία; Και όλα αυτά για να επιτυγχάνονται γρήγορα οι πλειστηριασμοί σε βάρος τα θύματα, αδύναμους πολίτες που έτσι τους κατάντησαν; Σήμερα με αυτόν τον νόμο, ως έχει,  οι servicers δεν δικαιούνται να είναι διάδικοι.  

Όμως ο λαός, η βάση, προειδοποιεί να προσέξουν οι πολιτικοί  του κοινοβουλίου γιατί αυτά τα κόλπα καταγράφονται, λένε πολλοί!!!

 Υ.Γ. Δεν ξέρουμε πόσο αληθεύουν αυτά,  αλλά  κάνουμε και εμείς έκκληση να προσέξουν οι  του κοινοβουλίου να μη προσβάλουν την Δικαιοσύνη και να μη συναινέσουν σε βάρος των πολιτών αυτών που είναι εκατοντάδες χιλιάδες. .