“Και Αυτό Θα περάσει” …..(και 2 βίντεο από τα παλιά) (12/11/2020

 Οι Μέρες που διανύουμε  μέσα στην πανδημία λόγο του Κορωναϊού , είναι για όλους μας δύσκολες , και με το  2ο    lockdown, να στερεί ατομικά μας δικαιώματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια κατακτήσει , αλλά όπως λένε και οι ειδικοί επιστήμονες που εισηγούνται , αυτά τα μέτρα , έτσι πρέπει να γίνει , για να σταθούμε όσο περισσότεροι γίνεται όρθιοι και υγιείς.

Μας Χρειαζόμαστε όλους , ο ένας τον άλλον , δεν μας περισσεύει κανείς , και αυτό που θα πρέπει να περισσεύει μέσα στις  καρδιές μας είναι η Υπομονή και η Αγάπη , όλα τα άλλα θα γίνουν . Ας γυρνάμε καμιά φόρα στο παρελθόν και να βλέπουμε το τι έχουμε περάσει ως άνθρωποι , και ας ρωτάμε τους Παππούδες μας , που εδώ στο Βόιο είναι αρκετοί , το τι δυσκολίες , εχούν αντιμετωπίσει στην ζωή τους. 

Διαβάζοντας ένα άρθρο-μελέτη  για την Ισπανική Γρίπη εδώ  https://blogs.sch.gr/thankall/?p=1549

που αφορά την περιοχή μας , βλέπουμε να λέει :  “Η ισπανική γρίπη φαίνεται πως πέρασε σαν αερικό χωρίς να ακουμπήσει τις μνήμες των ανθρώπων, μιας και τον χώρο τους καταλάμβαναν τότε άλλα, πιο φοβερά συμβάντα όπως το αίμα κι ο πόλεμος. Έφυγε επίσης δίχως να ερεθίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών, παλαιών και νέων. Μόνον με την εμφάνιση του νέου ιού γράφτηκαν ορισμένα κείμενα.”

Δεν θέλω να πω και να γράψω πολλά , γιατί ο καθένας αντιμετωπίζει  τις δυσκολίες που έρχονται με τον δικό του μοναδικό τρόπο , και ας μην ξεχνάμε ότι για Τον θεό ο κάθε Άνθρωπός είναι μοναδικός. 

Καλή δύναμη και Καλή Αντάμωση στο Βόιο που αγαπάμε .

και να ξέρουμε , ότι “Και Αυτό Θα περάσει “

Αυγερινός Βοΐου Γουρουνοχαρά 29/12/2019- Χορευτικό Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή”

Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης 4η Γουρουνοχαρά στην Μόρφη Βοΐου 10:11:2019