Κυριακής της Ορθοδοξίας 2016: Υποδοχή της Ιερής Εικόνας Παναγίας Ελεούσας Μικροκάστρου στη Σιάτιστα

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑΜε μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η επέτειος της αναστήλωσης των εικόνων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα, με την τέλεση πανηγυρικής Θεία Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρείας Αιγύπτου κ.κ. Εμμανουήλ, και λιτάνευση των εικόνων.

Το απόγευμα, έγινε η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας Μικροκάστρου στην είσοδο της Σιάτιστας, στην περιοχή Αγίου Νικάνορα, από τον Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο, τον  Μητροπολίτη Αλεξανδρείας κ.κ. Εμμανουήλ,  Ιερείς της Μητροπόλεως, Τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών.

Μετά τις συναντήσεις των τελευταίων ημερών, το παρών έδωσε και η Φιλαρμονική του Δήμου Βοΐου, έστω και χωρίς τις επίσημες στολές, αφού υπήρχε έλλειψη στις στολές μετά την επιστροφή πολλών παλιών μελών

Η εικόνα της Παναγίας θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων όπου θα μεταφερθεί από πιστούς και πάλι στην Ιερά Μονή Μικροκάστρου για τα Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα το siera fm..


ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ DSCN4084

 sierafm.gr