Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα για την Μακεδονία – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

syllalitirio.500.4.2.2

Πλήθος διαδηλωτών βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος για να δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Η πλατεία έχει γεμίσει από γαλανόλευκες σημαίες και εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών έφτασαν από διάφορες περιοχές της χώρας για να παραστεί στο συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην πρωτεύουσα θα φτάσουν τουλάχιστον 2.000 πούλμαν από όλη την Ελλάδα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας εκ των κεντρικών ομιλητών, έφτασε στην εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο. «Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, και συνέχισε: «Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, όπου μαύρα σύννεφα συσσωρεύονται, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις νέες προκλήσεις». Συμπλήρωσε δε, ότι τα Σκόπια «με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας, για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου». Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας».

Δείτε τα βίντεο του Life-Events.gr και τις φωτογραφίες: (Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece, EUROKINISSI, INTIME, SOOC, iefimerida.gr)

 

 

 

 

IMG_1274

 

 

 

IMG_1275

 

 

 

IMG_1279

 

 

 

kosmos.suntagma.4.2

 

 

 

sillalitirio.500.4.2.1

 

 

syllalitirio.500.4.2.2

 

 

 

syllalitirio.500.4.2.3

 

 

 

syllalitirio.500.4.2.4

 

 

 

syllalitirio.500.4.2.5

Εικόνα σχετικά με την έκταση του πλήθους των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πλατεία Συντάγματος και τη γύρω περιοχή την Κυριακή, δίνει βίντεο από αέρος που δημοσιοποίησε η αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας έκαναν λόγο για 140.000 περίπου διαδηλωτές, ωστόσο οι διοργανωτές ανεβάζουν κατά πολύ τον αριθμό, κάνοντας λόγο ακόμα και για 1,5 εκατ.

Δείτε το βίντεο:

Από το huffingtonpost.gr