ΜΕΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 5ο ΑΓΩΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΕΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 5ο ΑΓΩΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με εξαιρετικές επιδόσεις,συναγωνισμό ως και τα τελευταία μέτρα, ικανοποιητικότατη συμμετοχή και με το χαμόγελο όλων των αθλούμενων  διεξήχθη στις 30/6/2019 ο 5ος Αγώνας Δρόμου 10 χμ στη Νεάπολη Κοζάνης. Οι καιρικές συνθήκες και η ώρα του αγώνα βοήθησαν τον κόσμο είτε στο να τρέξει,είτε στο να χειροκροτήσει τους αθλητές.   Οι συμμετοχές στις αποστάσεις  των 10 χλμ, των 5χμ και του σχολικού αγώνα ξεπέρασαν τα 500 άτομα.

Όπως και στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις ο Αγώνας ανέδειξε την δυναμική του ως το μεγαλύτερο καλοκαιρινό δρομικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα αποτέλεσε την ευκαιρία οι δρομείς των αγώνων ασφάλτου να κλείσουν ευχάριστα και επιτυχημένα την αγωνιστική τους περίοδο.

Έμπειροι αθλητές ,αλλά και λιγότερο μυημένοι δρομείς τίμησαν τον Αγώνα ερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας

Οι δρομείς των 10χμ ξεκίνησαν από το Κέντρο Υγείας στο Τσοτύλι και τερμάτισαν στο κέντρο της Νεάπολης. Οι δρομείς των 5χμ ξεκίνησαν στην διασταύρωση του χωριού Περιστέρα (στο 5χμ του αγώνα των 10χμ) και τερμάτισαν στον κοινό τερματισμό. Ο παιδικός αγώνας έγινε στον κεντρικό δρόμο της Νεάπολης. Μέσα σ’ ένα πανηγυρικό κλίμα, όλος ο φίλαθλος κόσμος της πόλης συγκεντρώθηκε εκεί προκειμένου να χειροκροτήσει τις προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων. Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών όλων των κατηγοριών από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναγνωρισμένους αθλητές και εκπροσώπους των φορέων οι οποίοι στήριξαν έμπρακτα την διοργάνωση.

Ξεχωριστές στιγμές ήταν η συμμετοχή και η βράβευση των ωφελούμενων παιδιών της ΟριΖΩΝΤΑΣ Κοιν.Σεπ που άνοιξε τις πύλες της πρόσφατα στην πόλη μας και της δομής μεταναστών που ξεκίνησε την λειτουργία της πριν δύο μήνες. Άλλωστε ο  αθλητισμός είναι για όλους,ο αθλητισμός ενώνει.

Βραβεύτηκαν ακόμα: η Τροχαία Κοζάνης για την ασφάλεια που παρείχε και εκπρόσωπος των εθελοντών για την πολύπλευρη συνεισφορά τους.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα:

http://www.runningnews.gr/mitem.php?id=42169

Φωτογραφίες από την διοργάνωση έχουν δημοσιευτεί στις ΄΄φωτοδιαδρομές΄΄ της ιστοσελίδας www.tovoion.com.

Πλούσιο υλικό με φωτογραφίες, videos και παραλειπόμενα υπάρχουν στο facebook στο προφίλ” neapolirunningrace” και “Δρομείς Νεάπολης”.

Eνα μεγάλο «ευχαριστώ αξίζει  στο Δήμο Βοίου και στους 70 και πλέον εθελοντές που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του αγώνα και έδωσαν ένα κομμάτι από την ψυχή τους για την επιτυχία του.

Επίσης, ευχαριστούμε τους φορείς που συνεργάστηκαν, την Τροχαία Κοζάνης , το ΕΚΑΒ Κοζάνης , το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεάπολης, τους ραδιοερασιτέχνες Καστοριάς, τον γιατρό κ. Μπαντόλα.

Κυρίως να ευχαριστήσουμε την εταιρεία BIOEXIS για την αξιέπαινη προσφορά της ως «χρυσός χορηγός» και τους υποστηρικτές μας για την οικονομική και ηθική συμβολή τους στην επιτυχία του αγώνα.
Καλό καλοκαίρι!

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Αγώνα Δρόμου Νεάπολης Κοζάνης.