Ο Ερχομός, η περιοδεία και η αναχώρησή της θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Τριάδος από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος Βοΐου. (Φωτογραφίες)

Ο Ερχομός, η περιοδεία και η αναχώρησή της θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Τριάδος από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος Βοΐου.


Όλοι οι Αυγερινιώτες γνωρίζουμε, ότι μεταφορά της Ιεράς Εικόνος από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος αποτελεί ένα απ’ τα σημαντικότερα γεγονότα στον τόπο μας. Οι απανταχού Αυγερινιώτες την ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, υποδέχονται με ευλάβεια και κατάνυξη την Εικόνα έξω από το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια μεταβαίνουν στην Εκκλησία της Παναγίας εν πομπή λιτανείας όπου ψάλλεται η Παράκληση. Ακολουθεί το προσκύνημα της Εικόνος, η οποία παραμένει στο χωριό για πέντε εβδομάδες.


Περνά από όλα τα σπίτια του χωριού, όπου γίνεται αγιασμός ή παράκληση ή και ευχέλαιο και παρατίθεται νηστίσιμο φαγητό σε αυτούς που μεταφέρουν την Αγία Εικόνα. Τη φετινή όμως χρόνια, λόγω της πανδημιας του κορονοϊού, διαφοροποιήθηκε το έθιμο της παραμονής της Εικόνος, η οποία παρέμεινε για περίπου πέντε μήνες στα σπίτια του χωριού και στην Εκκλησία της Παναγίας.


Ο πατέρας Δημήτριος με τη συμπαράσταση των επιτροπών, του Χρήστου, του Βασίλη και του Γιάννη, καθώς και όλων των κατοίκων, ικανοποίησαν τις ανάγκες των οικογενειών που μόνιμα διαμένουν στο χωριό.


Ο π. Δημήτριος φωτογράφισε σε κάθε σπίτι τους ιδιοκτήτες να κρατούν την Εικόνα της Αγίας Τριάδος στα χέρια τους όπως συνηθίζουν και η μεγάλη αυτή προσπάθεια του μας συγκίνησε όλους και όλοι οι ξενιτεμένοι είδαμε όλους τους χωριανούς μας. Τον Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Χίλια συγχαρητήρια! Σε όσους απουσιάζαμε, όταν βρεθήκαμε στο χωριό, η Εικόνα της Αγίας Τριάδος μας επισκέφθηκε και μας Ευλόγησε. Οι αμέτρητοι ξενιτεμένοι, διαρκώς έχουν την σκέψη τους στην Εικόνα, προσεύχονται και περιμένουν την ώρα και τη στιγμή να βρεθούν κοντά της να την προσκυνήσουν και να την πιάσουν στα χέρια τους και να την καταφιλήσουν.

Η αγωνία, η λαχτάρα και οι σκέψεις όλων των ξενιτεμένων αυτή την ώρα της υποδοχής και για όλες τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής, είναι κοντά στην Εικόνα της Αγίας Τριάδος αλλά και στον τόπο… στα σπίτια… και στα μνήματα των δικών μας ανθρώπων. Όσοι ζούμε μακριά από το χωριό ο πόνος μας είναι ανείπωτος.

Όλοι μας παρακαλούμε να βρισκόμαστε από του χρόνου και συνέχεια, την ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, να είμαστε παρόντες στην υποδοχή και στην επιστροφή στην έδρα της, στο ιερό παλάτι της, στο πανέμορφο Μοναστήρι, στο ιερό σπίτι της όπου είναι απαράμιλλου κάλλους.

Όλοι οι Αυγερινιώτες αναζητούμε, και έχουμε την Ευλογία και την Προστασία της θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Τριάδας Βοΐου! Του χρόνου ευχόμαστε όλοι μας, να μας αξιώσει ο Θεός να βρεθούμε πάλι και αυτοί που ήταν και αυτοί που δεν μπόρεσαν να έρθουν λόγω αυτής της καταστάσεως και να δώσει ο Θεός το κακό αυτό από το οποίο υποφέρει ολόκληρος ο πλανήτης θα το διώξει η Αγία Τριάδα και απ’ τον τόπο μας και από όλο τον κόσμο

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!

Νίκος Σεραφείμ.

 Υ.Σ : Οι Φωτογραφίες είναι πολλές για να τις δείτε μέσα από το άρθρο , για αυτό τις κάναμε σε μορφή pdf και τις ανεβάσαμε σε μια ιστοσελίδα φιλοξενίας, και μπορείτε να  τις δείτε στο παρακάτω λινκ

Ο Ερχομός, η περιοδεία και η αναχώρησή της θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Τριάδος από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος Βοΐου

https://issuu.com/tovoionvoio/docs/_______a____________________
https://issuu.com/tovoionvoio/docs/_______a____________________