Που πας ρε Καραμήτροοοο μέσα στην τόση λάσπη

Που πας ρε Καραμήτροοοο και στην δική μου περίπτωση που πας ωρέ Παπά μέσα στην τόση λάσπη.

Αποφάσισα το απόγευμα ανήμερα της ονομαστικής μου εορτής έχοντας ως παρέα τον Παναγιώτη να πάμε μια βόλτα προς τον Αγιο Γεώργιο Γρεβενών .

Φτάνοντας στο χωριό είδα την πινακίδα που έλεγε ” Γεώφραγμα θέση Μύλοι ” , βουρ και εγώ με την μία παίρνω το κατήφορο μέσα στις λάσπες , πάω κανένα χιλιόμετρο και λέω μέσα μου “Παπά την έκανες την πατάτα σου , άντε τώρα να βγεις “. Κάνω το σταυρό μου , και κόβω επιτόπου το αμάξι για τον ανήφορο , τώρα πως γύρισε το αμάξι μέσα στις λάσπες , και μιλάμε για λάσπη όχι αστεία, δε το κατάλαβα.

Περπάτησα λίγα μέτρα και το αμάξι κώλυσε στις λάσπες και δεν πήγαινε , κατεβαίνω κάτω ξανά κάνω τον σταυρό μου , και χωρίς να το σκεφτώ πολύ , βγάζω τις αλυσίδες για τα χιόνια , και τις περνάω “άρε περιπέτεια στην γιορτή μου σκεφτικά, καλά να πάθεις ας πρόσεχες” και ο Παναγιώτης μέσα στο αμάξι να έχει σκάση στο γέλιο το παιδί (ο φύλακας Άγγελος μου) .

.

Βάζω μπρος και ανεβαίνω το ανήφορό μέσα στις λάσπες φορώντας τις αλυσίδες φτάνω στην άκρη του χωρίου στην αρχή του χωραφόδρομου , σταματάω να βγάλω τις αλυσίδες , μέσα στις λάσπες και αυτές .

Και Αφού βγήκε το αμάξι με τις αλυσίδες μέσα στις λάσπες , ο Παναγιώτης συνέχεια να γελάει , έφτασα στην άκρη του χωριού, κατέβηκά έβγαλά τις αλυσίδες , και όλα καλά , μπαίνω μέσα να βάλω μπρος , να φύγουμε “Τι το ήθελες ρε παπά το δρομολόγιο” λέω μέσα μου , κάνω να γυρίσω τον διακόπτη , αυτός να μην γυρνάει με τίποτα, ξανά κάνω τον Σταυρό μου , βάζω λίγο λάδι που είχα από την μηχανή στο κλειδί , βάζω μπρος και φεύγουμε, και ερχόμαστε στο σπίτι.

Φωτογραφίες ή βίντεο δεν έχω από την σημερινή περιπέτεια, αλλά την επόμενη φορά που θα ξανά συμβεί , γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη κάτι τέτοιο θα φροντίσω να έχω, και όπως είπα δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο , αλλά ούτε και η τελευταία .

Συμπέρασμα από την σημερινή περιπέτεια ” Πάντα να κουβαλάτε αντιολισθητικές αλυσίδες , ειδικά το καλοκαίρι ή όταν τέλος πάντων βρέχει και θέλετε να πάτε στα χωράφια

Χρόνια Πολλά σε όλους