Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Βοΐου 24 Δεκεμβρίου 2020 για τη λειτουργία των διοδίων στα όρια Σιάτιστας – Ξηρολίμνης.

Έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βοΐου για τη λειτουργία των διοδίων στα όρια Σιάτιστας – Ξηρολίμνης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι πέντε βουλευτές της Κοζάνης, καθώς και η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Κοινή ήταν θέση όλων, ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ειδικό καθεστώς στους δημότες του Βοΐου, όπως ισχύει και σε άλλες περιοχές καθώς και βελτίωση της παλιάς εθνικής οδού.

Αυτό όπως είπαν θα πρέπει να ισχύσει, μέχρι να λειτουργήσουν τα αναλογικά διόδια. Μάλιστα με κοινή επιστολή οι 4 κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν την άμεση πρόβλεψη του ειδικού καθεστώτος, ή την απαλλαγή έως τη λειτουργία της αναλογικής χρέωσης.

Μάλιστα ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, είπε πως τα διόδια είχαν οριοθετηθεί μετά τον Αλιάκμονα προς Καστοριά και πως αυτό άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ , με τη σύμφωνη γνώμη της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Επίσης εξήγησε τι ακριβώς συνέβη με τη συνάντηση του ιδίου και του φρεσκοεκλεγμένου Δημάρχου  Χρήστου Ζευκλή με τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, όταν κι έλαβαν τη δέσμευση,  ότι δεν θα λειτουργούσαν το διόδια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πήγαμε στον υπουργό γιατί μέχρι και λίγο μετά τις εθνικές εκλογές δεν είχαν κατασκευαστεί τα διόδια. Δεν είχε πέσει φτυαριά. Πήγαμε να πείσουμε τον Υπουργό. Η υπόσχεση που πήραμε ήταν ότι δεν θα κατασκευαστούν τα διόδια. Όφειλαν να μας το ξεκαθαρίσουν από την αρχή. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η δέσμευση που πήραμε κι εγώ κι ο δήμαρχος δεν υλοποιήθηκε. Ρωτάω όλους αυτούς που κάνουν σχόλια και το παίζουν πονηρούληδες και κάνουν αρνητική κριτική, θέλατε να μην πηγαίναμε στο Υπουργείο;» είπε χαρακτηριστικά.

Διεκδίκηση για τη λειτουργία  των ΣΕΑ στη Σιάτιστα ήταν η τοποθέτηση του Δημήτρη Κοσμίδη, γιατί ήδη δυστυχώς χάθηκαν θέσεις εργασίας.

Συμφωνία σε συγκεκριμένα πλαίσια ζήτησε ο Λάζαρος Γκερεχτές, στα πλαίσια των διεκδικήσεων για απαλλαγή έως ότου λειτουργήσουν τα αναλογικά διόδια.

Ο Μιχάλης Καραμπατζιάς κινήθηκε στη λογική της πλήρης απαλλαγής από τα διόδια,ή της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης καθυστέρησης στη λειτουργία.

sierafm.gr