Το 1o τεύχος του Free Press περιοδικού Μy Voio κυκλοφορεί!

Τι είναι το My Voio – Το Βόιο μου;

Επικοινωνία, Εξωστρέφεια, Γνωριμία, Ενημέρωση, Αλληλεγγύη, Αλληλοβοήθεια, Αμοιβαία υποστήριξη, Ιστορία, Κληρονομιά, Λαογραφία, Παράδοση, Γαστρονομία, Τουριστικό Στίγμα, Εκδηλώσεις, Συνέδρια, Ημερίδες, Διαφήμιση,  σε έντυπη μορφή και ηλεκτρονική !

Το Βόιο μου (My Voio) είναι το 1ο θεματικό free press περιοδικό που κυκλοφορεί στην περιοχή και αγκαλιάζει έναν ξεχωριστό τόπο με καλαισθησία και σεβασμό ώστε να προβάλλει την μοναδικότητά του και να αναδείξει το μεθυστικό άρωμα που αναδύει.

Στόχος του εντύπου είναι να δώσει το τουριστικό στίγμα στην περιοχή, να προσελκύσει, να μαγέψει, να κινητοποιήσει, να αναδείξει και να προβάλλει ότι αποτελεί αυθεντικό στοιχείο του Βοΐου.

Η διαδικτυακή παρουσία του My Voio στοχεύει στο να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν το πανέμορφο Βόιο, να ενημερωθούν για τον τόπο αυτό και να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστούν για να οργανώσουν μία επίσκεψη στην περιοχή.

Αναζητήστε το!

Στο 1ο τεύχος του 1ου θεματικού free press περιοδικού MyVoio- To Βοιό μου,  ταξιδεύουμε στον τόπο των πετρόκτιστων σπιτιών, των εκκλησιών και σχολείων, του γαλάζιου ουρανού, των δασών, του άγριου τοπίου. 

Ανακαλύπτουμε τα αρχοντικά της Σιάτιστας  που χαρακτηρίζονται από ξεχωριστό αρχιτεκτονικό ύφος, με τα πιο σπουδαία και αντιπροσωπευτικά να χρονολογούνται στα μέσα του 18ου αιώνα. Εξερευνούμε  την παράδοση με δυνατές οπτικές εικόνες παρέα με τον φωτογράφο Μιχάλη Παππά.

  Επιστρέφουμε στις ρίζες μας, την ιστορία, τα έθιμα  και τις παραδόσεις μας  μέσα από εικόνες, διαδρομές, γεύσεις, ήχους, σημεία αναφοράς.  Αναδεικνύουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της φωτοδότριας πόλης της Δυτικής Μακεδονίας, Σιάτιστας και τον μοναδικό καλλιτεχνικό της πλούτο.

Εξερευνούμε τον Πεντάλοφο, το ξακουστό μαστοροχώρι του Βοΐου και το ταξίδι του Πραμόριτσα, εκεί που η Δυτική Μακεδονία συναντά την  Ήπειρο και η κραταιή Πίνδος διακλαδίζεται και ορθώνεται ως το όρος Βόιο. Με αφετηρία τους πρόποδες του Σινιάτσικου επισκεπτόμαστε την Εράτυρα , κωμόπολη με πλούσια ιστορία και ομορφιά και θαυμάζουμε την άγρια ομορφιά της .

Φωτίζουμε το χθες, το σήμερα και το αύριο του Οικοτροφείου Τσοτυλίου, ένα σχολείο φάρο που συμπληρώνει 150 χρόνια λειτουργίας , μια αφορμή για να ιδρυθεί το Μουσείο Ιστορίας όπου θα φιλοξενηθεί όλο τα υλικό που αφορά την λειτουργία και την προσφορά του από το 1871 έως σήμερα.

Εντυπωσιαζόμαστε από την ποικιλία μοναδικής  χλωρίδας , τα σπάνια ενδημικά φυτά που συμπληρώνουν την φύση και φλερτάρουν το τοπίο του Μπούρινου, περιοχή που έχει συμπεριληφθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών “Natura 2000”. Ξεχωρίζουμε το Γεωπάρκο Γρεβενών –Κοζάνης, το 6ο και νεότερο στην Ελλάδα, το οποίο στις 22 Απριλίου 2021 εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Συνομιλούμε με τον πάτερ Κωνσταντίνο Βασιλειάδη που φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί εδώ και δώδεκα χρόνια με το drone του, γνώριμα και ξεχασμένα μονοπάτια , χωριά, γωνιές , ξωκλήσια, μνημεία , γεφύρια συγκινώντας τους απανταχού Βοϊάτες.

Αναδεικνύουμε το αρχείο του Μακεδονομάχου Αντωνίου Βλαχάκη- Καπετάν Λίτσα στην Δαμασκηνιά Βοΐου, ένα αρχείο με 100 έγγραφα που εκτίθενται στην αίθουσα του Συλλόγου στην Πλατεία Μακεδονομάχων του χωριού. Γνωρίζουμε τους Βαλαάδες, τους ελληνόφωνους μουσουλμάνους της περιοχής Γρεβενών και Βοΐου, μια ιδιόμορφη πληθυσμιακή ομάδα που οι αντιφάσεις της, την έχουν καταστήσει αντικείμενο μελέτης των ιστορικών.

Πίνουμε λίγο κρασί και τρώμε πρόβειο παρέα με τον Γιάννη Γιαννίτσα, σε μια γαστρονομικά ενδιαφέρουσα περιοχή.  Δοκιμάζουμε πίτες, βότανα, και νιώθουμε μέλη μιας κοινωνίας που έχει την γαστρονομία «παντιέρα».

Η περιοδική και Online έκδοση του Μy Voio είναι γεγονός!

Καλή Αντάμωση!

Iδιοκτησία: ΟΦΗΛΙΑ ΙΚΕ 

 Εκδότης: Bασίλης Τριανταφύλλου 

Υπεύθυνη Έκδοσης-Αρχισυνταξία: Κέλλυ Γρηγοριάδου 

Δημόσιες Σχέσεις- Υπεύθυνη Διαφήμισης: Τάνια Ώττα 

Σχεδιασμός: Σωτήρης Σιουτζιούκης 

DPG : Kορίνα Πριμηκυρίου 

Υπεύθυνος Διανομής: Πέτρος Καραΐσκος 

Εκτύπωση: Νorth Advertising

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 34, Σιάτιστα 50300 

Ηλεκτρονική επικοινωνία: gm@myvoio.com 

Facebook Page: @MyVoio   

Instagram Page: @myvoio 

Website: www. myvoio.com 

Powered by Together Free Press  

Συνεργάστηκαν 

Τάνια  Ώττα 

Καλλινίκη Ώττα 

Θεοχάρης Τσάμπουρας 

Γεώργιος Μ. Μπόντας 

Αργύρης Παφίλης 

Γιώργος Βάρκας 

Θεόδωρος Παπαδόπουλος  

Άννα Μπατσή 

Λάζαρος Γ. Κώτσικας 

Στέργιος Ζήκας 

Κώστας Παπαθανασίου 

Γιάννης Γιαννίτσας 

Αν θέλετε να λαμβάνεται το My Voio στον χώρο σας  μπορείτε να μας ενημερώσετε με τους εξής τρόπους: 

-Με email στο gm@myvoio.com 

Με επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 34, Σιάτιστα 50300 

Με μήνυμα στα social media: Facebook @MyVoio  Instagram @ 

Τηλεφωνικά στο 2465304933 – My Voio Αγγελίες – Διαφημίσεις 

ΜΥVOIO ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ – ΑΓΓΕΛΙΕΣ  

gm@myvoio.com  

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Mιχάλης Παππάς