Χ. Ζευκλής : “Από χθες ενημερωθήκαμε για το θετικό κρούσμα στην Εράτυρα.

“Από χθες ενημερωθήκαμε για το θετικό κρούσμα στην Εράτυρα. Μας έχουν καθησυχάσει από τον ΕΟΔΥ. Είναι υπό έλεγχο κι ιχνηλατείται (το συγκεκριμένο κρούσμα) κι αν χρειαστεί θα μεταβεί κάποιο συνεργείο (του ΕΟΔΥ) ή είτε θα γίνει κάποια δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας. Προς στιγμή δεν έχει προκύψει τέτοια ανάγκη με τα δεδομένα που υπάρχουν. Δεν έχουμε, μέχρι κι αυτή τη στιγμή, κάποια άλλα κρούσματα. Θα περιμένουμε κάποια 24ωρα”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πριν από λίγο, μιλώντας στο kozan.gr, ο Δήμαρχος Βοϊου Χ. Ζευκλής, με αφορμή την ανησυχία που υπάρχει στην τοπική κοινωνία της Εράτυρας, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊου σε νεαρή κοπέλα .

Αγωνία αλλά και ψύχραιμη αντιμετώπιση στην Εράτυρα του Δήμου Βοϊου μετά τον εντοπισμό ενός θετικού κρούσματος κορωνοϊού – Τι είναι αυτό που ανησυχεί τους κατοίκους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Εράτυρας Γιώργο Βάρκα (Ηχητικό)

Ανησυχία, επικρατεί, τις τελευταίες ώρες, στην Εράτυρα του Δήμου Βοϊου και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς όπως έγινε γνωστό, μια νεαρή κοπέλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί κάποια πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς καθημερινά ανιχνεύονται κρούσματα κορωνοϊού σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, κάποια απ’ αυτά και στην Π.Ε. Κοζάνης, αυτό όμως που προβληματίζει τους κατοίκους είναι μήπως το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με κάποιο πάρτι/συναυλία που έλαβε χώρα, με τη συμμετοχή πολλών νέων,  στην Εράτυρα, πριν κάποιες μέρες, γεγονός που ενδεχομένως, στη συνέχεια, να αποδειχτεί η αιτία για την εμφάνιση κι άλλων κρουσμάτων. Ακούστε τι λέει  στο kozan.gr o Πρόεδρος της Τ.Κ. Εράτυρας Γιώργος Βάρκας.

kozan.gr

 “Aρκετός κόσμος από την Εράτυρα πηγαίνει, από το πρωί, σε ιδιωτικά ιατρεία για να δουν αν ειναι θετικοί στον κορωνοϊο. Χρειάζεται ψυχραιμία”, δηλώνει ο Δ. Κοσμίδης, με αφορμή το θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Εράτυρα – Αιχμές και για τη στάση της δημοτικής αρχής για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στη Σιάτιστα, με το σκεπτικό ότι γενικότερα θα πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες συναθροίσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (Ηχητικό)