Ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης, για την δημιουργία κέντρου κλειστού τύπου φύλαξης μεταναστών

Το ψήφισμα   διαβάστηκε και παραδώθηκε  στα χέρια του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Αθανασιάδη στο κάλεσμα πολύπλευρης ενημέρωσης από  το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας με θέμα “Την δημιουργία κέντρου κλειστού τύπου φύλαξης μεταναστών” την 8η Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο 2020 και ώρα 4 μ.μ. στην αίθουσα της πρώην δημοτικής αστυνομίας Τσοτυλίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Λαογραφικός και Μικρασιατών Σύλλογος Νεάπολης το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του καταθέτουμε ψήφισμα και βεβαιώνουμε με την υπογραφή μας την ρητή και συνειδητή άρνησή μας να δεχθούμε την δημιουργία οποιασδήποτε μορφής κέντρου εγκατάστασης προσφύγων- μεταναστών- παράνομων μεταναστών που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στον δήμο μας και συγκεκριμένα στο Άνω Βόιο, στην περιοχή του Παρόχθιου, ανάμεσα στο Τσοτύλι και την Νεάπολη.

Η δημοτική αρχή του τόπου μας, οσφραινόμενη τον πακτωλό χρημάτων που υπόσχεται το νεοσύστατο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και <εκτεθειμένη> οικονομικά, όπως είναι γνωστό τοις πάση ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για την ανάπτυξη του Άνω Βοΐου, την ιδία στιγμή που με ενέργειες της συγκεντρώνει στην έδρα του Δήμου τις εναπομείναντες υπηρεσίες και επιδιώκει τη μεταφορά του πυροσβεστικού κλιμακίου Νεάπολης και όχι μόνο αυτού, απομονώνοντας και περιφρονώντας παντελώς την περιοχή.

Έτσι επιλέγοντας την περιοχή του Παρόχθιου Βοΐου και χρησιμοποιώντας λαοπλάνες υποσχέσεις περί επαγγελματικής αποκατάστασης των κατοίκων και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, επιθυμώντας να τιθασεύσει τις αντιδράσεις των κατοίκων, εμφανίζεται θερμός υποστηρικτής και αρωγός της κυβέρνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.

Η Δημοτική Αρχή ενδεδυμένη τα κομψά μπλε κοστούμια της εξουσίας και της υπεροψίας περιφρονεί τη βούληση των κατοίκων και συνεχίζει τις συζητήσεις για τη δημιουργία της δομής , απαξιώνοντας το αναφαίρετο δικαίωμα να κινούμεθα και να αναπνέουμε ελεύθερα στον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, δουλεύουμε και ζούμε με τις οικογένειες μας.

Ξεσηκωνόμαστε για να διατηρήσουμε την ταυτότητα μας.

_ Αρνούμαστε να επιτρέψουμε την δημιουργία οποιασδήποτε μορφής κέντρου λαθρομεταναστών στον τόπο μας και για την ματαίωση του θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, όπως πράξαμε και στο παρελθόν.

(Συνθήκη της Γενεύης 1951, σχετικά με τους όρους «πρόσφυγες» και «λαθρομετανάστες»)

Νεάπολη 07/02/2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο