Φωτοδιαδρομή: Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου 13/11/2021

Στις 16 Αυγούστου του 1966 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου Στέφανος,με εντολή του Μητροπολίτου Θεσ/νίκης κυρού Παντελεήμονος του Α’ θεμελίωσε τον νέο Ι. Ναό. Πολύ γρήγορα λόγω τεχνικών δυσκολιών διακόπηκαν οι εργασίες στα θεμέλια για πέντε χρόνια έως το 1971 οπότε και συνεχίσθηκαν με ταχείς πλέον ρυθμούς. Τον Οκτώβριο του 1972 έγιναν τα θυρανοίξια του υπογείου Ι.Ναού από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Λεωνίδα. Εξι χρόνια αργότερα τελείωσε η ανέγερση του κυρίως Ι.Ναού και τον Οκτώβριο του 1978 έγιναν τα θυρανοίξιά του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο.

Ο Ι.Ναός που είναι βυζαντινού ρυθμού στον τύπο του σταυροειδούς μετά τρούλλου έχει ανεξάρτητο στην πρόσοψή του καμπαναριό και έχει επενδυθεί εξωτερικά με πέτρες και κεραμοπλαστικές διακοσμήσεις, ενώ στο εσωτερικό του συνεχίζονται οι εργασίες αγιογραφήσεώς του. Τον Ι.Ναό εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιος στις 9 Μαϊου 1982.

Σημαντικό ιστορικό γεγονός η σύγκληση Διεθνούς Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών από 16-24 Απριλίου 1998, με θέμα «Ιεραποστολή και Ευαγγελισμός».

Πηγή Κειμένου: http://www.imnst.gr 

Φωτοδιαδρομή: www.tovoion.com