Φωτοδιαδρομή: 1η Ιουλίου 2017 στον Άγιο Μάρκο στην Εράτυρα Βοΐου

Ανηφορίζοντας για το Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου μετά την Εράτυρα , και παίρνοντας τον δρόμο που βρίσκετε αριστερά από το μοναστήρι,  αφήνοντας το πίσω μας   , φτάνουμε ψηλά σε ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο , όπου εκεί βρίσκεται κτισμένο το ομώνυμο Εξωκλήσι του  Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού  Μάρκου.  Ο Περιβάλλον  χώρος γέματος από δέντρα , όπου κάτω από την σκιά τους μπορεί  κάποιος να κατασκηνώσει, και  υπάρχουν και  κτίσματα που προσφέρονται  για φιλοξενία.

Σε αυτό το υπέροχο μέρος βρεθήκαμε σήμερα το απόγευμα του Σάββατου 1η Ιουλίου 2017, όπου οι φίλοι μας από την Εράτυρα έχουν καθιερώσει εδώ και αρκετά χρόνια , το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου να ανταμώνουν  , εδώ ψηλά στον Άγιο Μάρκο και να Πανηγυρίζουν τελώντας μαζί με τον Ιερέα τους , τον Εσπερινό , και την επόμενη μέρα την Θεία Λειτουργία.

Μια Πανήγυρη που γίνετε , από τα παλιά τα χρόνια  , όπως μας είπε ο Πατήρ Νικόλαος  , για τους κτηνοτρόφους , και συνεχίζεται , να διατηρείτε μέχρι και σήμερα από τα νέα παιδιά της Εράτυρας, που έρχονται και κατασκηνώνουν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή.

Σήμερα λίγο πριν την ακολουθία του Εσπερινού ο Πατήρ Νικόλαος μας είπε ένα τραγούδι , αφιερωμένο σε όλους τους φίλους και αδελφούς από την Εράτυρα , το Βόιο και όλη την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά  μας τόνισε .