Μένουμε Σπίτι Tv -(The Old Castle) Το Παλιόκαστρο. Ελληνική Έκδοση/GREEK VERSION (Short film animation)

(The Old Castle) Το Παλιόκαστρο. Ελληνική Έκδοση/GREEK VERSION (Short film animation

 Ελληνικό 

Αγγλικό

Το Παλιόκαστρο. Ένα Εθνογραφικό παραμύθι
(The Old Castle. An Ethnographic Fairy Tale)

(Athena Katsanevaki and S+ αισθeτικό. Thessaloniki-Grevena, 2018. Film, 35 minutes. In Greek with English subtitles)

Μία ταινία-animation από την Αθηνά Κατσανεβάκη, τον Βασίλη Γρίβα και τον Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο
(επιτόπιες έρευνες-ιδέα-κείμενο-απαγγελία-φωνητικά-μουσική σύνθεση: Αθηνά Κατσανεβάκη. Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας. Animation-σκηνοθεσία: Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος).

Το Παλιόκαστρο είναι ένα Εθνογραφικό Παραμύθι-Μύθος, εμπνευσμένο από ένα “lieux de memoire” (τόπος μνήμης) στην περιοχή έρευνας του εθνομουσικολόγου. Βγαίνει μέσα από τις διηγήσεις των ανθρώπων, τους μύθους, την Ιστορία τους ή την μύθο-ιστορία τους, τα ηχοτοπία, μέσα από τα συμφραζόμενα της επιτόπιας έρευνας του εθνομουσικολόγου. Είναι ο μύθος μιας Εθνογραφίας και για αυτόν τον λόγο ονομάστηκε από την δημιουργό του “Εθνογραφικό Παραμύθι”. Ο Μύθος λοιπόν ενός Μύθου που έγινε “Παραμύθι” έτσι ώστε να ενσωματωθεί τα συμφραζόμενα και την ατμόσφαιρα ενός τόπου (χώρου) μαζί με τα τραγούδια του “φτιάχνοντας” έτσι νέα συμφραζόμενα που δεν είναι τα ίδια ακριβώς με αυτά που υπήρχαν κατά την άγνωστη (σε εμάς) στιγμή της δημιουργίας τους. Αλλά που υπάρχουν ακόμη στον σύγχρονο κόσμο…
“Το Παλιόκαστρο” είναι μία δίγλωσση (Ελληνική και με αγγλικούς υπότιτλους) τοπική παραγωγή που παρουσιάστηκε σε δύο τοπικά φεστιβάλ, στην Κίνα και στην Ταϋλάνδη.

(Ιδέα-concept-audio, 2013 ICTM World Conference Sanghai China, Short film animation (αποσπάσματα), 2019 ICTM World Conference-Bangkok Thailand)

https://youtu.be/O5gtjY-SLRU Ελληνικό

https://youtu.be/F9s9qrA_-4I Αγγλικό

Η Αθηνά Κατσανεβάκη είναι “ΕΕΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ”

https://www.youtube.com/channel/UC8z2GOQWFrh4CPQauAH1kFA/videos