Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πότε λήγει η προθεσμία για την εξόφληση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας 2021 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν με τους δυο «παραδοσιακούς» τρόπους, με τις ταυτότητες πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, με ή χωρίς κωδικούς TAXISnet. Παρά ταύτα, φέτος, υπάρχει μια καινοτομία: στην ταυτότητα οφειλής περιλαμβάνεται ένας κωδικός QR που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης με δυο «κλικ», μέσω mobile banking.

Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, η ΑΑΔΕ ενθαρρύνει τους πολίτες να αποφεύγουν, αν είναι δυνατόν, την επίσκεψή τους στα υποκαταστήματα τραπεζών και να επιλέγουν την εξ αποστάσεως πληρωμή μέσω e-banking ή mobile banking.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτακτο επίδομα 400 ευρώ για δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους -Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις
ΕΛΛΑΔΑ 18|11|2020 | 08:38

«Ανάσα» από τη μείωση των εισφορών: Πόσα κερδίζουν τον μήνα εργαζόμενοι και εργοδότες -Παραδείγματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 18|11|2020 | 06:53
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Η προθεσμία και το πρόστιμο
Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας αναρτήθηκαν στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ την περασμένη Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου. Η προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020.

Από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας θα εξαιρεθούν όσοι καταθέσουν τις πινακίδες τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία. Για όσους, ωστόσο, διατηρήσουν ενεργό το όχημά τους και δεν εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται πρόστιμο.

Το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας ουσιαστικά είναι η προσαύξηση κατά 100% στο αρχικό ποσό. Εν ολίγοις, αν κάποιος οφείλει 100 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας -σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση- από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα πρέπει να πληρώσει 200 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/teli-kykloforias-2021-i-prothesmia-kai-ta-prostima