“Ένα παράθυρο κρατά τις αποστάσεις” Κρυμμένες Αλήθειες στον Καμβά – της Αναστασίας Λιάπη

Εκδότης ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ Χρονολογία Έκδοσης Φεβρουάριος 2022 Επιμέλεια ΜΙΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ένα παράθυρο κρατά τις αποστάσεις. Ένα πηγάδι τις δένει με ένοχα μυστικά και τον θάνατο. Ένας καμβάς απελευθερώνει τις ενοχές, τα λάθη, τα πάθη και δεν είναι τυχαίο που γράφτηκαν με ή(τ)τα για να μην φαίνονται πολλά.

Ένα μικρό κορίτσι βλέπει την αυτοκτονία μιας νεαρής κοπέλας στο πηγάδι της αυλής της. Ένα συμβάν που θα στοιχειώσει τα όνειρα και τις στιγμές της. Ομως, αυτό που δένει τα δύο κορίτσια δεν είναι ο θάνατος αλλά η ζωή.

Η ζωή ζωγραφισμένη σε ένα χαρτί με χρώματα, αρώματα, φως, σκοτάδι και ενοχές, του σήμερα, του χθες…

Η Αναστασία Λιάπη γεννήθηκε στην Καστοριά. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο να γράφει και να εικονογραφεί παραμύθια. Ασχολείται με την φωτογραφία, τη ζωγραφική και τις αφηγήσεις παιδικών παραμυθιών.

Τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων τα περνούσε σε χωριά του Βοίου Κοζάνης μαζί με τους παππούδες της όπου οι αφηγήσεις των παραμυθιών ζωντάνευαν στα μάτια της.

Πιστεύει στις νεράιδες, τις μάγισσες, τα ξωτικά και με τις εικόνες της θέλει να μας παρασύρει στα παραμύθια της. Η Αναστασία Λιάπη σήμερα ζει και δημιουργεί στο Άργος Ορεστικό.

https://www.youtube.com/channel/UCwo0EcKeDj7uswmENgLkePg