Από τον περασμένο Νοέμβριο τα 30 και πλέον κρούσματα που προσέθεσαν από τον κεντρικό ΕΟΔΥ! – Έτσι προέκυψε το σημερινό “53” στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης!

Από τον περασμένο Νοέμβριο ήταν,όπως όλα δείχνουν, τα 30 και πλέον κρούσματα που προσέθεσαν από τον κεντρικό ΕΟΔΥ, ώστε να προκύψει το σημερινό “53” που σόκαρε αρχικά την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης!

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Top Channel, στις 7, όλα δείχνουν πως σχεδόν όλα τα 30 και πλέον αυτά κρούσματα αφορούν σε θετικά δείγματα, τα οποία αναλύθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο (ίσως και Δεκέμβριο) σε ιδιωτικό εργαστήριο όπου στέλνονται δείγματα από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και είναι άγνωστος ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν είχαν προσμετρηθεί!

Ασφαλώς, απορίες προκαλεί και η σημερινή απόφαση του ΕΟΔΥ στην Αθήνα να τα συμπεριλάβει στο σημερινό αριθμό των κρουσμάτων της ΠΕ Κοζάνης, με τη διοίκηση του να καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις στους κατοίκους της περιοχής μας, που υπομένουν το πιο σκληρό λοκντάουν της χώρας, εδώ και τρεις, σχεδόν,μήνες.

Άμεσες εξηγήσεις τόσο από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζήτησε τις τελευταίες ώρες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ζητώντας πλήρη ενημέρωση για τον αριθμό των 53! κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» ο κ. Κασαπίδης μετέφερε τον έντονο προβληματισμό του για τη σημερινή εικόνα που έδωσε ο ΕΟΔΥ, όταν σαφώς τα στοιχεία που ελέγχονται καθημερινά και φτάνουν στο γραφείο του Περιφερειάρχη, δείχνουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση για την Π.Ε. Κοζάνης.

Μάλιστα, στις έντονες συνομιλίες που υπήρξαν όλο το απόγευμα, έγινε σαφές πως τα σημερινά κρούσματα δεν είναι περισσότερα από 21 και πρέπει άμεσα να εξηγηθεί από που προκύπτουν τα υπόλοιπα 32.

Επίσης ο Περιφερειάρχης αναζητά άμεσα ευθύνες από όσους έχουν τη διαχείριση της κατάστασης στα χέρια τους, ενώ δεν αποκλείεται να κινήσει νομικές διαδικασίες εφόσον διαπιστωθεί πως η περιοχή παραμένει σε σκληρό lock down, με παραποιημένα στοιχεία.

Στο τραπέζι πέφτει η πρόταση των τοπικών lock down εντός Π.Ε. Κοζάνης, τα οποία θα περιορίζονται σε χωριά όπου διαπιστώνεται το πρόβλημα και όχι σε ολόκληρους Δήμους, πρόταση που απ’ ότι φαίνεται έχει γίνει αποδεκτή στην Αθήνα.

Έτσι δεν αποκλείεται από τη Δευτέρα 2 συγκεκριμένες περιπτώσεις στην Π.Ε. Κοζάνης να παραμείνουν σε καθεστώς αυξημένων περιοριστικών μέτρων, εφόσον το επιδημιολογικό τους φορτίο παραμείνει υψηλό, ενώ σοβαρά θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας σε μεγάλη περιοχή του Νομού.

Ζήσης Πιτσιάβας

e-ptolemeos.gr

Kozanimedia.gr