Εφαρμόζουν το δόγμα του ΣΟΚ. Έρχονται τα master plans της ερήμωσης της Δυτικής Μακεδονίας… (του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη)

Μία βάρβαρη και άδικη τακτική και πρακτική εφαρμόζεται στην περιοχή μας χωρίς να υπολογίζονται οι άνθρωποι. Σε λίγο καιρό θα ονομάσουν παράπλευρες απώλειες όλα εκείνα που θα γεννήσουν οι πολιτικές τους και τα συμφέροντά τους. 

Έρχονται στην περιοχή χωρίς δισταγμό, με περίσσιο θράσος και σκοπό να εξουδετερώσουν και την παραμικρή αντίσταση, την παραμικρή “εστία φωτιάς”. Δηλώνουν επισήμως, ότι είμαστε ένα πείραμα με παγκόσμιες διαστάσεις. Από τα πλέον επίσημα χείλη ακούμε, με κυνικό τρόπο, ότι πρέπει να ψάξουμε για άλλες δουλειές. Δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τις μεγάλες ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας. Τα master plans της ερήμωσης αλλάζουν συνεχώς ημερομηνίες αναζητώντας την κατάλληλη, για αυτούς, στιγμή.

Οι προσπάθειες να μας κάνουν συνένοχος των άθλιων σχεδίων τους καλά κρατούν. “Ξέρετε εμείς μιλήσαμε με περισσότερους από 1.800 ανθρώπους και φορείς, …μαζί το γράψαμε”, θα μας πούνε

Το μόνο παρήγορο σε όλη αυτή την αγριότητα είναι τα πρωτόγονα τερτίπια που εφαρμόζουν. Η κοινωνική τάξη στην οποία ανήκουν ή εκπροσωπούν, τα χρησιμοποιεί από την πρώτη βιομηχανική επανάσταση…

Ελάτε λοιπόν να τους αποδείξουμε ότι το σκηνικό που έστησαν ανατρέπεται.

Ελάτε να τους αποδείξουμε ότι δεν θα αφήσουμε να περάσει, η μεγάλη ανεργία, το φαγοπότι από τους “λίγους και καλούς”, η φυγή και η φτώχεια των ανθρώπων του τόπου μας.

Τη μαζική αντίσταση τη φοβούνται πολύ περισσότερο από ότι νομίζουμε.

Δεν είναι αργά, πρέπει να περιφρουρήσουμε τα συμφέροντα μας.

Για το www.kozani.tv και www.ptolemaida.tv

Παναγιώτης τσαρτσανιδης του Χρήστου και της Μαρίας