Η λίστα της απαξίωσης (Με αφορμή την καθυστερημένη δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα με τα ποσά για τα ΜΜΕ) – Γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης

Η Ελλάδα είναι ουραγός παγκοσμίως στο ζήτημα της αξιοπιστίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Όμως ομολογώ πως δεν είχα φανταστεί ότι θα φτάναμε σε τέτοιο σημείο. Τα 20 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν, έφεραν το τελειωτικό χτύπημα στις σχέσεις πολίτη και ΜΜΕ. Έδωσαν όμως και ένα ισχυρό χτύπημα στις σχέσεις των ίδιων των μέσων μαζικής ενημέρωσης μεταξύ τους, κυρίως στην επαρχία.

Στην περιφέρεια μας γνωριζόμαστε όλοι με τα μικρά μας ονόματα, έτσι τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Σε μία περιοχή σαν τη δική μας τα χρήματα της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» δηλητηρίασαν στον έσχατο βαθμό τις ήδη προβληματικές μας σχέσεις.

Με μία κατανομή προσβλητική και προβληματική σε όλα της τα σημεία, με μία κατανομή άγρια με όρους ζούγκλας, κλείνει για πάντα η εποχή της αθωότητας.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία, τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο. Αφήνω τη φαντασία σας ελεύθερη για τα κριτήρια που ίσχυσαν.

Τα ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσουν να βρίσκονται, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, μέσα στη μιζέρια και στη φτώχεια κάθε είδους.

Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών παραγόντων, οι οποίοι προκειμένου να κάνουν τη “δουλεία τους”, μαγείρεψαν ένα τερατούργημα.

Εμείς στο www.kozani.tv στέκουμε προβληματισμένοι, ίσως και τρομαγμένοι απέναντι στα νέα αυτά ήθη.

Η λίστα αυτή θα μείνει ως μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΜΜΕ της χώρας μας και τα 830.000€, σε ένα και μόνο μέσο, ιστορικό ρεκόρ…

Για το www.kozani.tv  & www.ptolemaida.tv 

Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης του Χρήστου και της Μαρίας