Κορονοϊός Καστοριά : «Στο κόκκινο» η Καστοριά – Μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Νοσοκομείο της Καστοριάς, που νοσηλεύει περίπου 14 ασθενείς με κορονοϊό. Καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των τεστ καταγγέλλει στο News4Health ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Σαββόπουλος. Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον Covid-19.

Πέντε νεκρούς μετράει η Καστοριά, καθώς χθες το βράδυ κατέληξε ηλικιωμένος νεφροπαθής, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της πόλης, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων στην Ελλάδα στους 29.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ, η Καστοριά έχει τη μεγαλύτερη αναλογία κρουσμάτων στην επικράτεια, καθώς καταγράφει περίπου 38 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Όπως αναφέρει στο News4Health ο ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Σαββόπουλος 25 άτομα από την περιοχή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε σοβαρή ή πολύ σοβαρή κατάσταση. Το Νοσοκομείο Καστοριάς νοσηλεύει 14 άτομα με κορονοϊό μέχρι σήμερα το πρωί, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σαββόπουλος καθημερινά 8 με 10 άτομα απευθύνονται στο νοσοκομείο, ως ύποπτα κρούσματα της νόσου.

Το Νοσοκομείο εκπέμπει σήμα κινδύνου για άμεση ενίσχυση. Σύμφωνα με τον κ. Σαββόπουλο χρειάζεται άμεσα ενίσχυση με προσωπικό αλλά και υλικά, ενώ πρέπει να καθοριστεί συγκεκριμένο σχέδιο για την ενίσχυση του, αλλά διευκόλυνση της μεταφοράς των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαββόπουλος κάνει λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις στη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να καθυστερήσουν έως και 2,5 ημέρες να βγουν.

Πάντως, αυτή τη στιγμή στην περιοχή μεταβαίνει εκ νέου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να εξετάσει την κατάσταση, στις 14.30 θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της πόλης, την ώρα βέβαια που αυξάνονται οι φωνές για την κήρυξη της περιοχής σε καραντίνα.

news4health.gr kozanimedia.gr