Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Η τάξη που προκαλεί την καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση στη χώρα (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)

Θα μου πείτε, μόνο στη χώρας μας ;

Φυσικά και το πρόβλημα είναι συνολικό. Ο κορωνοϊός γεννά μια νέα κρίση. Μια κρίση που πατάει πάνω στα δομικά χαρακτηριστικά ενός σάπιου συστήματος όπου ο άνθρωπος και οι ανάγκες του δεν είναι στο επίκεντρο.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το σύστημα και η κοινωνική τάξη που μας κυβερνά έχουν κίνητρο το κέρδος και μόνο το κέρδος. Ακόμα και τώρα, σε αυτές τις δύσκολές στιγμές, το κέρδος είναι που καθορίζει εάν θα έχουμε χάρτινες μάσκες. Μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία όπου ένα και μόνο εργοστάσιο στην Ευρώπη παράγει κάθε 54 δευτερόλεπτα ένα αυτοκίνητο, εμφανίζει αδυναμία παραγωγής σε γάντια, μάσκες, χάρτινες ποδιές, ειδικούς αναπνευστήρες κλπ.

Φανταστείτε λοιπόν τα σχέδια τους μετά την τεράστια ύφεση που θα έχουν τα χρηματιστήρια και οι τράπεζές τους, τα εργοστάσια και οι υπηρεσίες τους.

Δεν πρόκειται να λογαριάσουν τη ζωή εργατών, μικροεπαγγελματιών, αγροτών και ανέργων.

Στην Ελλάδα, νομίζω ότι το σχέδιο της ατομικής ευθύνης θα συνεχιστεί. Η εγχώρια άρχουσα τάξη με την κυριαρχία των μέσων ενημέρωσης και καθημερινά διαγγέλματα, θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι το μεγάλο μερίδιο για τη «σωτηρίας» της χώρας έγκειται στον πατριωτισμό μας…

Με όλα αυτά και μετά από όσα περάσαμε από την πρόσφατη καπιταλιστική κρίση, έχουμε μόνο μία επιλογή.

Να οργανωθούμε, να αντισταθούμε και να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία.

Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης του Χρήστου και της Μαρίας

για το www.kozani.tv & www.ptolemaida.tv