Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις από και προς την Π.Ε. Κοζάνης – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα επισκεφθεί το Σάββατο τόσο την Κοζάνη όσο και τα Γιάννενα.
Εκτενή αναφορά στους λόγους για τους οποίους ελήφθησαν τα μέτρα στην Κοζάνη έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Όσων αφορά τις μετακινήσεις από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: “Απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγελματιών και παραγωγών λαϊκών αγορών από και προς την Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης προς άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Όσοι κατοικούν στην Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και εργάζονται σε άλλη Περιφερειακή ενότητα ή μένουν σε άλλη περιφέρεια και εργάζονται σε άλλες επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες που παραμένουν ανοιχτές στην Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης μπορούν να μετακινούνται οι μεν για τη μετακίνηση ιδιωτικού υπαλλήλου χρειάζονται βεβαίωση του εργοδότη και βεβαίωση από το σύστημα Εργάνη, οι δε δημόσιοι υπάλληλοι με βεβαίωση υπηρεσίας τους και μόνο για τους όρους εργασίας τους.

Να διευκρινίσουμε ότι επιτρέπεται ταξίδια στο εξωτερικό για λόγους υγιεινής σπουδών ή αν κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού με το σχετικό εισιτήριο άτομα που βρίσκονται ως επισκέπτης στην Κοζάνη.

Mπορούν να επιστρέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους άπαξ με σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει και μόνιμη κατοικία τους δεν επιτρέπονται μετακινήσεις από και προς την Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης για να παραστεί σε γαμο, βάφτιση και μνημόσυνο”.

Πηγή:kozanimedia.gr