Αρνητική γνωμοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου για τη μελέτη κατασκευής – από την Εγνατία Οδό – σταθμού διοδίων μεταξύ Αλιάκμονα και ανισόπεδου κόμβου Μικροκάστρου

Αρνητικά γνωμοδότησε, στη χθεσινή του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου για τη μελέτη κατασκευής – από την Εγνατία Οδό – σταθμού διοδίων, μεταξύ της Τ.Κ. Αλιάκμονα και του ανισόπεδου κόμβου Μικροκάστρου. Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ανέφερε, πως, μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών, συναντήθηκε με τους αρμοδίους της Εγνατίας Οδού, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους για την τοποθεσία όπου η εταιρεία επιθυμεί να κατασκευάσει το σταθμό διοδίων. “Δε μπορούν να κόψουν το δήμο Βοΐου στα δύο, ν’ αναγκάζονται οι πολίτες, να πληρώνουν διόδια, ειδικά οι πολίτες του Άνω Βοΐου (Τσοτύλι, Νεάπολη και περίχωρα). Ήρθα σε επικοινωνία με του δημάρχους της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού, είναι όλοι σύμφωνοι να μη γίνουν. Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, πήρε απόφαση, να μη γίνουν. Όλοι είναι σύμφωνοι να μη γίνουν αυτά τα διόδια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Aσκώντας σκληρή κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτα Ορφανίδου, κατηγόρησε το δήμαρχο, πως στη συνάντησή του με τους υπευθύνους της Εγνατίας Οδού, δεν είχε συγκεκριμένα επιχειρήματα στη “φαρέτρα” του (π.χ. ΑΕΠ δήμου, έσοδα δημοτών, που θα αναδεικνύουν ότι το Βόιο είναι φτωχή περιοχή) , σημειώνοντας, πως: “Είμαστε επαναστάτες χωρίς λόγο, με αιτία όμως, δε μπορούμε όμως να δικαιολογήσουμε γιατί επαναστατούμε”.

Nα σημειωθεί, πως η απόφαση για την κατασκευή των διοδίων έχει αποφασισθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), το Νοέμβριο του 2014 και μόνο με πολιτική παρέμβαση μπορεί να τροποποιηθεί, σε διαφορετική περίπτωση, τα συγκεκριμένα διόδια, θα γίνουν.

kozan.gr