“ΒΟΪΟ- ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ” -Κάποιοι επιθυμούν ρόλο «κομπάρσου» για την αντιπολίτευση- Συνεχίζουμε στο δρόμο της ευθύνης και της συνεργασίας όλων των δυνάμεων του τόπου

Κάποιοι επιθυμούν ρόλο «κομπάρσου» για την αντιπολίτευση- Συνεχίζουμε στο δρόμο της ευθύνης και της συνεργασίας όλων των δυνάμεων του τόπου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου αποφάσισε δημοκρατικά, την έγκριση της πρότασης που κατέθεσε η αντιπολίτευση για ένα από τα κορυφαία θέματα που είναι ο προϋπολογισμός του 2020. 

Η απόφαση αυτή δείχνει απόλυτα πως η κουλτούρα των συναινέσεων, της σύμπραξης, της σύνθεσης και της ομόνοιας, αποτελούν αρχές και αξίες που ο δικός μας συνδυασμός δεν χρησιμοποιούσε μόνο ως προεκλογικά συνθήματα, για να υφαρπάξει τη ψήφο των πολιτών. 

Για εμάς το να συνεργαζόμαστε, υπέρ της προόδου του τόπου, είναι διαχρονική επιλογή, την οποία δεν ανακαλύψαμε «από ανάγκη». 

Σε αντίθεση με την επιλογή της δημοτικής αρχής, η οποία ουδέποτε έκατσε στο τραπέζι των συζητήσεων, αποδεικνύοντας πως μοναδικός στόχος της ήταν και συνεχίζει να είναι, το μοίρασμα και η θαλπωρή των θέσεων εξουσίας. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως, η ίδια η αυτοδιοίκηση, έχει μάθει να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες. 

Εμείς, σεβόμενοι απόλυτα την εντολή που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας, θα συνεχίσουμε να ασκούμε το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης που μάλλον κάποιοι θα επιθυμούσαν να είναι αυτός του «κομπάρσου». 

Με τεκμηριωμένη πρόταση, τόσο στον προϋπολογισμό, όσο και στο τεχνικό πρόγραμμα, αποδείξαμε πως η αντιπολίτευση δεν «συμπληρώνει» το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά παρεμβαίνει, ελέγχει, προτείνει και εν τέλει μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του τόπου. 

Η ευθύνη άλλωστε για εμάς δεν είναι μια λέξη κενού περιεχομένου και επιδιώκουμε να την αναλαμβάνουμε πάντα. 

Συγχαίρουμε τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν, αλλά και για τη σύνταξη του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος. 

Θα πορευτούμε αταλάντευτα πιστοί σε όσα από την αρχή της ίδρυσης του συνδυασμού μας διακηρύξαμε. 

Θα συνεχίσουμε «Υπεύθυνα Μαζί». 

Γραφείο Τύπου Συνδυασμού «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί»