Βόιο Κοζάνης: Έτσι έγινε η διασπορά του κορονοϊού – Ανησυχία για τα 22 κρούσματα

Δυο επισκέπτες, ο ένας από την Άρτα και ο άλλος από την Χαλκιδική διέσπειραν τον κορονοϊό στο Βόιο Κοζάνης, σύμφωνα με όσα είπε στο newsit.gr ο δήμαρχος της περιοχής. Τι μέτρα έχουν ληφθεί. Επί τόπου και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ανησυχία επικρατεί στην Κοζάνη και ιδιαίτερα στον δήμο Βοΐου μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 22 κρουσμάτων κορονοϊού σε μια ημέρα. Ο δήμαρχος Βοΐου Κοζάνης, Χρήστος Ζευκλής μίλησε στο newsit.gr και εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί και πως έγινε η διασπορά του ιού.

«Έχει έρθει ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει δειγματοληψία και ιχνηλάτηση επι τόπου χωρίς ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη στα νοσοκομεία. Εμείς καλούμε του δημότες μας να είναι προσεκτικοί αυτές τις ημέρες να αποφεύγουν τις πολλές μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό και να φορούν μάσκα στους κλειστούς χώρους και αν χρειάζεται και σε εξωτερικούς», είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο newsit.gr.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα ξεκινήσουμε και τις απολυμάνσεις σε πλατείας και δημόσιους χώρους περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. Ο κόσμος έχει προσαρμοστεί δεν κυκλοφορεί ιδιαίτερα έξω, τα καταστήματα είναι άδεια ενώ κάποια από αυτά έκλεισαν. Για το επόμενο δεκαπενθήμερο αν συνεχίσουμε θα είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι με την αντίδραση του κόσμου. Δεν υπάρχει καμία μάζωξη σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο τα πράγματα κυλούν ήσυχα».

Όσον αφορά τα κρούσματα και την προέλευσή τους ο κ. Ζευκλής είπε: «Τα κρούσματα είναι 22 και δεν είναι από κάποιον γάμο, είναι διάσπαρτα σε διαφορετικές περιοχές κάποια χιλιόμετρα μακριά το ένα από το άλλο. Κανένας γάμος δεν έγινε εδώ. Είναι διάσπαρτα γιατί εμείς εδώ δεχτήκαμε το καλοκαίρι πάνω από 5 χιλιάδες επισκέπτες».

Και κατέληξε: «Στην ουσία η όλη ιστορία ξεκίνησε από δυο νεαρά άτομα τα οποία εντοπίστηκαν σε δυο διαφορετικές περιοχές. Όλα τα κρούσματα είναι νεαρά άτομα σε ηλικία, τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά, ενώ ελάχιστα παρουσίασαν συμπτώματα της μιας μέρας. Ο ένας επισκέπτης μας ήρθε από την Χαλκιδική και ο άλλος από την Άρτα. Είχαν γνωστούς εδώ με αποτέλεσμα να βρεθούν σε παρέες είτε σε μαγαζιά είτε σε σπίτια και μετέφεραν τον ιό».

Πηγή:Newsit.gr

Παραπληροφόρηση για τα κρούσματα στο Δήμο Βοΐου από κεντρικά ΜΜΕ

Με αφορμή τους γάμους σε άλλα μέρη της Ελλάδας, τα κεντρικά ΜΜΕ, αναζητούν ειδήσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Χαρακτηριστικά σε Αθηναϊκό κανάλι έπαιξε η “είδηση ” ότι τα 22 κρούσματα στο Δήμο Βοΐου,  είναι αποτέλεσμα ενός γάμου.

Η είδηση αναπαράχθηκε από πολλές σελίδες, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι δεν ευσταθεί, αφού τα κρούσματα είναι σε διάφορες περιοχές και από την ιχνηλάτηση, έχουν προσδιοριστεί οι αρχικοί φορείς του κορονοϊού.

sierafm.gr