Δήμος Βοΐου-Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης Μάκης επισκέφτηκε τον Δήμο Βοίου κατόπιν προσκλήσεως της Δημοτικής αρχής.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης Μάκης επισκέφτηκε τον Δήμο Βοίου κατόπιν προσκλήσεως της Δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Βοΐου και παρουσίασε στον Υπουργό το σχέδιο της Δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την υλοποίησή του.

Έγινε επίσκεψη στο φυτώριο της Νεάπολης και συζητήθηκε το ενδεχόμενο της παραχώρησης του προς αξιοποίηση, μετά από μελέτη – πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος.

Ιδιαίτερα σημαντική και θετική είναι και για την περιοχή μας η οικονομική ενίσχυση προς τους ιδιοκτήτες μονάδων γουνοφόρων ζώων, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις της αναστολής των διεθνών δημοπρασιών από τα μέτρα που ελήφθησαν παγκοσμίως για την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο Υπουργός κατά την ομιλία του ανακοίνωσε από τη Σιάτιστα μέτρα πανελλαδικής εμβέλειας, τα οποία αφορούν την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων που εκτρέφουν αιγοπρόβατα , ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, και των οινοποιείων της χώρας, που επληγήσαν επίσης από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.