ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «ΨΗΦΙΣΜΑTA ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ  ΒΟЇΟΥ                                                              


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Στο άκουσμα της θλιβερής αναγγελίας του θανάτου του  Ευεργέτη της Σιάτιστας και Εθνικού Ευεργέτη Νικόλαου Γεωργίου Παπαγεωργίου συνήλθε εκτάκτως,  Σήμερα Κυριακή 17/7/2022 , το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου και εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του και ως απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπό του.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής και το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου συμπάσχουν με την οικογένεια του Νικολάου Γεωργίου Παπαγεωργίου στην οποία εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια  και αποφασίζουν:

 • Να γίνει η κηδεία με δαπάνη του Δήμου Βοΐου 
 • Να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στην κηδεία του.
 • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του από το Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο. 
 • Με απόφαση της Επιτροπής Ονοματοθεσίας- Μετονομασίας Οδών-Πλατειών να δοθεί το όνομα του εκλιπόντα σε οδό της Σιάτιστας.
 • Να κυματίσει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σιάτιστας την ημέρα της κηδείας.
 • Να συνοδέψει την εκφορά η φιλαρμονική του Δήμου.
 • Ο Δήμαρχος να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.
 • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Να αναγνωστεί η παρούσα απόφαση στην Εξόδιο Ακολουθία.
 • Να αναρτηθεί η παρούσα απόφαση στην ιστοσελίδα του Δήμου και να σταλεί στον τοπικό τύπο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Τα μέλη  του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας, σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 συνήλθαν σε έκτακτη  συνεδρίαση, ύστερα από την αριθμ. 14862/17-07-2022 πρόσκληση του Προέδρου, με αφορμή την θλιβερή είδηση του θανάτου του  Μέγα ευεργέτη Παπαγεωργίου Νικολάου, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του τόσο στην Σιάτιστα όσο και σε ολόκληρο το έθνος και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

 • Να παραστεί ο Πρόεδρος και τα μέλη της τ.κ. Σιάτιστας στην κηδεία του.
 • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του από τον Πρόεδρο.
 • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου.
 • Να αναγνωστεί η παρούσα απόφαση στην Εξόδιο Ακολουθία.
 • Να αναρτηθεί η παρούσα απόφαση στην ιστοσελίδα του Δήμου και να σταλεί στον τοπικό τύπο.
 • Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θέμα: ΣυλλυπητήριομήνυμαγιατοθάνατοτουμεγάλουΕυεργέτηΝικολάουΠαπαγεωργίου.

Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου. Φίλεργος και φιλομαθής, κατόρθωσε να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της ζωής του οπλισμένος με θέληση, θάρρος και επιμονή.

Διορατικός και μεθοδικός στις επιχειρηματικές του κινήσεις κατάφερε να αναδείξει και να καθιερώσει τις εταιρείες της οικογένειάς του στην εγχώρια, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά. 

Τολμηρός, με κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση έκανε μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα πράξη τα οράματα για προσφορά στην ελληνική κοινωνία, αναλαμβάνοντας την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Γενικού νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη.

Αλλά και στη γενέτειρα Σιάτιστα ανέλαβε με δωρεές την κατασκευή και συντήρηση του Γυμνασίου και Λυκείου και την αναπαλαίωση εκκλησιών της πόλης. Με τη χορήγηση εξάλλου, υποτροφιών σε μαθητές ενδεείς, προερχόμενους από τον δήμο Βοΐου, στάθηκε δίπλα σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Όλοι θρηνούμε την απώλεια του Δωρητή και Ευεργέτη και αποχαιρετούμε με οδύνη μια σπουδαία προσωπικότητα, που με την ατέρμονη ανιδιοτελή προσφορά του συμπαραστάθηκε στον άνθρωπο και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους.

Με ανείπωτη θλίψη και απέραντη ευγνωμοσύνη ο σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή” εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Μεβαθύτατηθλίψη

ΤοΔ.Σ. τουΣυλλόγου

ΟΠρόεδρος: Παπαγιώτας Ευάγγελος

ΗΓεν. Γραμματέας: Βλαχοπούλου Σοφία

ΟΑντιπρόεδρος: Αποστολόπουλος Απόστολος

ΟΤαμίας: Ζυγούρας Ανδρέας

ΗΥπεύθυνηΕπικοινωνίας & Δημ. Σχέσεων: Ζαρογιάννη Βασιλική

ΟΥπεύθυνοςΧορευτικού: Κοκόλης Ανδρέας

ΗΥπεύθυνηΙματισμού & Διαχείρισης: Γκίνη Μάρθα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας 

για το θάνατο του Ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στο οποίο η  Πρόεδρος Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου ενημέρωσε το Σώμα πως έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Παπαγεωργίου μεγάλος Ευεργέτης της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο, παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές. Ιδιαίτερα για τη γενέτειρά του, τη Σιάτιστα.

Άνθρωπος ευφυής, οξυδερκής, με επιχειρηματικό δαιμόνιο, κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της εποχής του και να κυριαρχήσει ως επιχειρηματίας στην παγκόσμια αγορά. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε από πολύ μικρός στη ζωή του θωράκισαν την προσωπικότητά του με θάρρος, τόλμη και υπομονή, χωρίς να κάμψουν την ευαισθησία του για τον Άνθρωπο και τον Τόπο του. Κάνοντας πράξη το όραμα και τα πιστεύω του, προχώρησε σε χορηγία υποτροφιών σε μαθητές και φοιτητές, προσπαθώντας να δώσει ευκαιρίες και να καλλιεργήσει υψηλά ιδανικά στη νέα γενιά. 

Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα υπήρξαν, μεταξύ άλλων και δωρητές του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Η ζωή και το έργο του αποτελούν πρότυπο που συνδυάζει την επιχειρηματικότητα, την ευαισθησία για τον άνθρωπο και την αγάπη για την πατρίδα!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος του Εθνικού Ευεργέτη Νικολάου  Παπαγεωργίου

Αποφάσισε Ομόφωνα

 • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και να τους επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
 • Ως  ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να προβεί σε δωρεά 1000€  στον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» με αιτιολογία ‘’Εις  Μνήμην Νικολάου Παπαγεωργίου’’
 • Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και να δημοσιευθεί στον Τύπο η παρούσα απόφαση.

Η απόφαση αυτή πήρε α/α 137/22

Για το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Η Πρόεδρος

Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Αντιπεριφερειάρχης Ευφροσύνη Ντιό 

για τον Μέγα Σιατιστινό Ευεγέρτη Νικόλαο Παπαγεωργίου


2000, περπατάω μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου…φτάνω έξω από το γραφείο του, η πόρτα ανοιχτή, μια καλημέρα αρκούσε να τον κάνει να σηκωθεί και να σε πλησιάσει. Στο άκουσμα της λέξης «Σιάτιστα» το χαμόγελο του τόσο ζεστό! Έως τότε ήταν ο κ. Παπαγεωργίου, ένα όνομα συνδεδεμένο με το γυμνάσιο-λύκειο της Σιάτιστας, με τη γούνα από τις ιστορίες όπως τις ακούγαμε από τους γονείς μας, με τον «πολιτιστικό Αύγουστο» στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου-λυκείου, εικόνες και καταστάσεις γνώριμες για τη γενιά μου. Μόνο που ακολούθησαν κι άλλες γενιές….και όλα τα παραπάνω έμειναν ίδια σαν να μην κύλησε ο χρόνος, σαν να μην άλλαξαν οι εποχές! Δεν ξέρω ποιος τελικά ένιωθε πιο περήφανος, εκείνος που στο άκουσμα της λέξης «Σιάτιστα» το πρόσωπο του φωτίζονταν ή κάθε Σιατιστινός που στο άκουσμα του ονόματος «Παπαγεωργίου» κυρίως εκτός της πόλης, δήλωνε με υπερηφάνεια τον τόπο καταγωγής του. Μέγας Ευεργέτης…Δωρητής….μα πάνω από όλα Άνθρωπος που άπλωσε το χέρι του σε κάθε έναν που απλά «του χτύπησε την πόρτα»…..

Καλό ταξίδι!