ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Διάκριση στον Καλλιτεχνικό διαγωνισμό και την Αποτύπωση των αθλητικών δραστηριοτήτων της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

               Μεγάλη πανελλαδική διάκριση για το Δημοτικό σχολείο Τσοτυλίου Κοζάνης, καθώς στα πλαίσια του διαγωνισμού καλλιτεχνικών δημιουργιών της Ολυμπιακής Εβδομάδας στα σχολεία δύο μικροί μαθητές του (Ασλανίδης Θεόδωρος και Παρλίτσιος Βασίλειος) κέρδισαν τις πρώτες θέσεις με τα έργα που φιλοτέχνησαν.

Επίσης μέσα στα καλύτερα project του προγράμματος  συγκαταλέχτηκε και αυτό του συγκεκριμένου σχολείου. Οι μαθητές αποτύπωσαν καλλιτεχνικά το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων παίρνοντας αφορμή το διαγωνισμό της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. 

Ενδεικτικά:

-Φιλοτέχνησαν τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατασκεύασαν αφίσες και κάδρα.

-Γνώρισαν την αξία της ευγενούς άμλλας

-Πληροφορήθηκαν για την ορθή διατροφική συμπεριφορά.

-Είδαν πλήθος μεταλλίων από αθλητικούς αγώνες και είδη που αφορούν τον σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό

-Έπιασαν στα χέρια τους  Ολυμπιακή δάδα.

-Ταξίδεψαν διαδικτυακά σε ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

-Άκουσαν με προσοχή τις εμπειρίες διάσημων ελλήνων αθλητών.

-Έπαιξαν στην αυλή του σχολείου και διασκέδασαν με πρωτότυπες αθλοπαιδιές

             To συγκεκριμένο Project εφαρμόστηκε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, μετά από το ιδιόμορφο καθεστώς της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκδήλωση της Ολυμπιακής Εβδομάδας ήταν η πρώτη ανοιχτή σχολική εκδήλωση στη ζωή των λιλιπούτιων μαθητών της Α΄ και Β΄ δημοτικού και αυτό έδωσε ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό τόνο  στην αυλή.

                 Ως προστιθέμενες αξίες των δράσεων αναδείχθηκαν ο ενθουσιασμός  των μαθητών και η αρμονική συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών και των γονέων που βοήθησαν στην πραγματοποίησή τους. 

             Η Ολυμπιακή Εβδομάδα αποτέλεσε  για μικρούς και μεγάλους το ιδανικότερο κίνητρο για να γνωρίσουμε τις αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος αλλά και μια σπουδαία ευκαιρία επανόδου στην άθληση ,ώστε να χαρίσουμε όχι μόνο μέρες στη ζωή, αλλά ζωή στις μέρες μας!