Εν έτη 2020 που πριν λίγες μέρες μας άφησε (3/1/2021)

 Εν έτη 2020 που πριν λίγες μέρες μας άφησε 

Δεν ακούσαμε την ιαχή ¨Αέρα” να αντηχεί και να σκίζει τα χιονισμένα μας βουνά.

Δεν ακούσαμε αεροπλάνα να πετούν και να σκορπούν τον όλεθρο από όπου και αν πέρασαν .

Δεν ακούσαμε  σειρήνες  να ηχούν καλώντας μας να πάμε σε κάποιο καταφύγιο για να σωθούμε .

Δεν ακούσαμε, μαυροφορεμένους στρατιώτες με σίδερο στο  χέρι και φωτιά , να ερημώνουν καίγοντας ολόκληρες πόλεις και χωριά .

Είδαμε όμως έρημους δρόμους , άδεια χωριά και πλατείες και εκκλησίες και καταστήματα  , μετά από διαγγέλματα , που μας έλεγαν για έναν άλλο εχθρό , που δύσκολα θα πολεμήσουμε.

Είδαμε στρατιώτες  με άσπρες και μπλε στολές , Αγγέλους πραγματικούς, να φτερουγίζουν , εκεί στην πρώτη γραμμή  , για να μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι , να ζούμε μέσα στην ασφάλεια του σπιτιού μας , του δικού μας μοναδικού καταφυγίου.

Είδαμε παιδιά μέσα στο  καταχείμωνο , αλλά και στο καυτό λιοπύρι , μέρα και νύχτα , να μας προσφέρουν τις όποιες υπηρεσίες , τους έχουν οι από πάνω από αυτούς αναθέσει .

Έτσι γίνονταν πάντα , άλλοι παίρνουν , τις αποφάσεις , και άλλοι λιώνουν στην κυριολεξία για να τις εκτελέσουν  .

Είδαμε και ακούσαμε, μαρτυρίες , ανθρώπων που έζησαν και έδωσαν  από κοντά  την μάχη με αυτόν τον αόρατο εχθρό , το πόσο ύπουλα μπορεί , ορισμένες φορές να μας χτυπήσει. 

Άλλοι  από αυτούς τα κατάφεραν , και άλλοι δεν είναι ποια ανάμεσα μας .

Είδαμε και ακούσαμε για τις οικονομικές συνέπειες που αφήνει αυτή η μάχη , σε όλους όσους δεν “μπορούν”, όχι ότι δεν θέλουν , αλλά δεν τους “μπορούν”  να εργαστούν .

Ας κλείσουμε όμως , γιατί αρκετά είπαμε και σήμερα , με την ελπίδα , ότι και σε αυτόν τον πόλεμο , όπως και τότε που ο εχθρός ήταν ορατός , θα τα καταφέρουμε 

Όλοι Μαζί 

Καλή Χρονιά , Καλή Δύναμη και Καλή Αντάμωση στο Βόιο