ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» ΣΤΟ ΣΙΣΑΝΙ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» ΣΤΟ ΣΙΣΑΝΙ
Το Σάββατο 13/4, μέλη του συνδυασμού «Δύναμη Επανεκκίνησης», με επικεφαλής τον Χρήστο Ζευκλή, επισκεφθήκαμε το Σισάνι, όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον πρόεδρο και τους κατοίκους της περιοχής και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που τους απασχολούν. 

Μέσα από μια μακρά και παραγωγική συζήτηση, κατανοήσαμε ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, και δώσαμε το δικό μας στίγμα για το τι μέλει γενέσθαι στον τόπο. Πιο αναλυτικά, κυρίως όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, θίξαμε το θέμα της υδροδότησης και άρδευσης των καλλιεργειών, πρόβλημα που απαντάμε στην πλειοψηφία των οικισμών του Βοΐου, μιλήσαμε για την ενέργεια και το πολύ υψηλό κόστος αυτής, καθώς και για την προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να αποκτήσουν τα προϊόντα του Σισανίου αλλά και γενικότερα του δήμου μας την δικιά τους ταυτότητα και κατ’ επέκταση θέση στα ράφια των μαγαζιών. 

Πέραν αυτών, σημαντικό επίσης θέμα, αποτελεί η μέχρι τώρα μη αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής. Μέρη όπως ο αρχαιολογικός χώρος του Σισανίου μένουν ανεκμετάλλευτα, και άγνωστα στο ευρύ κοινό, χωρίς να έχουν τίποτα να ζηλέψουν από παρόμοιες τοποθεσίες της χώρας μας. Όλα αυτά και άλλα πολλά, αποτελούν προβλήματα της καθημερινότητας στα οποία καλείται η αυριανή δημοτική αρχή να δώσει άμεσα λύσεις. 

Για αυτό εμείς όπως στο Σισάνι έτσι και σε όλη την επικράτεια του Βοΐου θα είμαστε εκεί για να ακούσουμε τις φωνές που ανήσυχα ψάχνουν απαντήσεις. Με σχέδιο και όραμα, συζητάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις και θέτουμε τις βάσεις για ένα μέλλον πιο ελπιδοφόρο.