Κρούσμα φυματίωσης σε γυναίκα στην δομή της Νεάπολης

Γυναίκα από τη δομή της Νεάπολης μεταφέρθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Νοσοκομείο της Κοζάνης μετά από συμπτώματα λοίμωξης στο αναπνευστικό. Αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, αλλά τελικά διαγνώστηκε με φυματίωση και της δόθηκε η ανάλογη θεραπεία.

Σύμφωνα με τη σελίδα του ΕΟΔΥ η φυματίωση μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο, με την εισπνοή σταγονιδίων που περιέχουν μυκοβακτηρίδια. Τα άτομα με πνευμονική φυματίωση αποβάλλουν πολύ μικρά τέτοια σταγονίδια με τον βήχα, το φτάρνισμα και τη δυνατή ομιλία. Τα άτομα αυτά μεταδίδουν συνήθως τη νόσο στους ανθρώπους που είναι σε επαφή μαζί τους αρκετές ώρες κάθε μέρα.

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos ήρθε στη δομή πριν λίγες μέρες από την Καβάλα. Πιθανόν να πάρει και σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο. Ο δήμος παρακολουθεί το περιστατικό και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ι.Π.

Πηγή:prlogos.gr

sierafm.gr

Η ανάρτηση του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή για το περιστατικό στη δομή της Νεάπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΔΟΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Η Δημοτική Αρχή, από χθες το απόγευμα, ενημερώθηκε για την διακομιδή ατόμου από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Γαλήνη στη Νεάπολη,.

Έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Νοσοκομείο Κοζάνης τον ΕΟΔΥ και τους υπευθύνους της δομής και παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

Η Δημοτική Αρχή όπως και στο πρόσφατο παρελθόν αντιμετωπίζει την παρούσα κατάσταση με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα έχοντας πλήρη γνώση για τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τα οποία υπεύθυνες για οποιαδήποτε ανακοίνωση είναι οι υγειονομικές αρχές.

Επίσης ο Δήμαρχος από χθες το απόγευμα έχει ενημερώσει παράλληλα και τον κ. Κοσμίδη.

Συνιστούμε ψυχραιμία και παρακαλούμε την αποφυγή δηλώσεων που προκαλούν σύγχυση και δεν εξυπηρετούν την κατάσταση.