«Ναι» σε δημιουργία δομής φιλοξενίας ανήλικων μητέρων είπε το Τοπικό Συμβούλιο Τσοτυλίου- Στα πρότυπα της δομής του Πενταλόφου η λειτουργία της

Την θετική γνωμοδότηση για τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ανήλικων μητέρων, με τα παιδιά τους, στο κτίριο της πρώην σχολής δημοτικής αστυνομίας στο Τσοτύλι, αποφάσισε σήμερα το Τοπικό Συμβούλιο.

Η ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου έρχεται ουσιαστικά να προωθήσει την πρόταση του Δήμου Βοΐου, η οποία είχε εκφραστεί θετικά για τη δημιουργία ανάλογης δομής με αυτή του Πενταλόφου η οποία φιλοξενεί περίπου 38 ανήλικα κορίτσια.

Μάλιστα γι’ αυτή τη δομή πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την παράταση λειτουργίας της, ενώ πλέον καλείται να αποφασίσει και για τη δημιουργία της νέας δομής στο Τσοτύλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» η απόφαση θα είναι θετική, ενώ όπως φαίνεται στη νέα δομή θα φιλοξενηθούν 30 ανήλικες μητέρες με τα παιδιά τους.

Στη συγκεκριμένη δομή είναι λογικό να δημιουργηθούν κάποιες νέες θέσεις εργασίας, όπως έγινε και στη δομή του Πενταλόφου, με την τοπική κοινωνία να δείχνει πως δεν αντιδρά σε τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για ειδικές ομάδες προσφύγων που έχουν την ανάγκη φιλοξενίας σε συγκροτημένες δομές.

Στο Τσοτύλι συνεχίζουν να φιλοξενούνται περίπου 30 μετανάστες- πρόσφυγες σε ιδιωτική δομή φιλοξενίας(ξενοδοχείο), ενώ παγωμένο δείχνει να είναι το μεγάλο θέμα που άνοιξε προ μηνών για τη δημιουργία κλειστής δομής(ΠΡΟΚΕΚΑ).

Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγή:e-ptolemeos.gr

sierafm.gr