Ο Δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής στο το μέτωπό της φωτιάς μεταξύ Πενταλόφου και Δοτσικού (Φωτογραφίες)

Ο Δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής στο το μέτωπό της φωτιάς μεταξύ Πενταλόφου και Δοτσικού. Όπως αναφέρει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: “Επισκέφτηκαμε πριν λίγο μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου το μέτωπό της φωτιάς μεταξύ Πενταλόφου και Δοτσικού. Ενημερώθηκαμε επί τόπου από τον επικεφαλής Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας κ Κορέλα για την εξέλιξη της φωτιάς η οποία μέχρι τώρα όντας έρπουσα καίει χαμηλή βλάστηση. Το δύσβατο της περιοχής και η μεγάλη απόσταση κάνουν πολύ δυσχερή την πλήρη κατάσβεση της.

77 πυροσβέστες επιχειρούν συνέχεια στην προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά.Ο δήμος συνδράμει με υδροφόρα στην τροφοδοσία νερού παράλληλα έχει αναλάβει την πλήρη σίτηση των πυροσβέστών. Θερμά συγχαρητήρια στους πυροσβέστες για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν μέσα σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες αλλά και το προσωπικό της δομής Πενταλόφου για την υποστήριξη της σίτησης.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον εργαζόμενο στο δήμο Καρούτα Θεοτόκη για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύει σε όλες τις αποστολές που του έχουν ανατεθεί.

Ελπίζουμε η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν . Εφιστούμε την προσοχή όλων αυτές τις μέρες του καύσωνα μιας και πολλοί οικισμοί του Βοΐου είναι περικυκλωμένοι από εξαιρετικά εύφλεκτη ύλη.Κουράγιο σε όλους τους Έλληνες που πλήττονται οι ίδιοι και ιδιοκτησίες τους από τις ανεξέλεγκτες φωτιές στη χώρα μας”.

kozan.gr